Ahmet Çınar

Yeni kabineye dair…

Ahmet Çınar

Türkiye’yi yönetecek kadro geçen hafta açıklandı. Yeni kabinede, iş insanları, akademisyenler, bürokratlar ve siyasetçiler dikkat çekiyor. Öyle anlaşılıyor ki, Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan, işi ehline verme yönünde olumlu bir adım atarak, daha rasyonel ve daha gerçekçi bir kadroyla Türkiye’yi yönetme niyetinde. Kabineye şöyle bir göz gezdirdiğimizde, içimizin rahatladığını hissediyoruz. Önceki kabinede bazı bakanların sokak ağzıyla konuşmaları, sıkışınca küfre başvurmaları ve ağıza alınmayacak hakaretler savunmaları halen belleklerimizde yerini koruyor.
Şimdiki kabine üyeleri, nabzını yolladığımız vatandaşın gözünde olumlu bulunuyor.
Yeni kabinede en göze batan isim ise, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek. Mehmet Şimşek ismi açıklanır açıklanmaz, kamuoyunda bir rahatlama görüldü.
Aslında yeni kabinenin işi kolay gözükmüyor. Ekonomik enkazı kaldırmak kolay olmayacak. Yük yine vatandaşın sırtına vurulacak, geçim sıkıntısındaki vatandaşın sırtına yüklenecek yeni vergiler can acıtacak.
Hemşehrimiz, Sayın Mehmet Özhaseki bilindiği gibi Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına atandı. Türkiye’nin imarı o’ndan sorulacak. Kayserili olarak bizler de gurur duyuyoruz kendisiyle.
Bakanlıklar dışında, Merkez Bankası Başkanlığına atanacak olan, Prof. Hafize Gaye Erkan ismi finans çevrelerince sevinçle karşılandı. Gaye Erkan, ABD’de ‘’En genç finans Profesörü’’ seçilmiş ve ABD’de değişik finans kurumlarında, en üst seviyede görev almıştır. Öyle görülüyor ki Türkiye, yeni kabinesi ile raydan çıkan bir sistemi rayına oturtacak ve yarınlarımıza ışık tutacaktır.
 

Yazarın Diğer Yazıları