Ahmet Çınar

Futbolda çeşitlemeler...

Ahmet Çınar

---TFF Başkanlığı seçimi 22 Haziran 2023 tarihinde yapıldı ve Başkanlığı tek aday olarak giren Mehmet Büyükekşi yeniden seçildi. 328 dellegesi bulunan federasyonun seçimlerde 191'inin oy kullanması manidar bulundu. Seçim sonucunda 169 üyenin oyunu alan Mehmet Büyükekşi 4 yıllığına Futbol Federasyonu başkanı olarak yeniden seçildi. Burada 22 oyun geçersiz sayılması ise değişik yorumlara neden oldu. Oy kullanan bu insanlar cahil insanlar değil ki, yanlışlık yaparak oyları geçersiz sayılsın. İlk anda insanın aklına gelen şey; siyaset erkinin tek liste olarak seçim dayatmasına tepki göstermeleri olarak algılanmasıdır.
---İnsanın aklına ister istemez şöyle bir soru geliyor. Mehmet Büyükekşi futbolun neresinde? Nerede futbol oynadı? Futbol bilgisi nedir? Hemen cevaplayalım. Büyükekşi, bir dönem Gaziantep sporda Kulüp Başkanlığının dışında hiçbir yerde değil. Kendisi Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümü mezunu. Aynı zamanda bir ticaret adamı. Değişik derneklerde, Odalarda görev yapmış, siyasi nufuza sahip bir Türk vatandaşı. Liyakat var mı? kesinlikle yok. Bu görev bir siyasi atamadan başka bir şey değildir. Ne diyelim hayırlısı olsun!
--- Alın size liyakat sahibi bir profil.. Yahya Şahan.. Saygın ve iyi bir ailenin yetiştirdiği bir değer. Spor akademisi mezunu.. 2005 yılında Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak göreve başlamış, daha sonraları, sırasıyla Gaziantep ve Bolu İl Müdürlüğü görevlerinde başarılı çalışmalarıyla adından söz ettirmiştir. Gaziantep stadının yapılması dönemindeki çalışmalarından dolayı, bu kadim şehirde yılın spor adamı olarak gösterilmiştir. Birçok Federasyonun eğitim kurullarında görev almış, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde araştırma kadrosundayken, Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından, ''Federasyonlar Genel Sekreterliğine'' atanmıştır. Hemşehrimiz ve hemşerim olarak Yahya Şahan kardeşime başarılar diliyorum.
--- Kayserispor'daki bazı belirsizliklere Başkan Ali Çamlı son noktayı koydu. Ne mi dedi? ''Çağdaş Hoca hiçbir yere gitmeyecek. Buradan ilan ediyorum. Kayserispor da geçen seneden daha iyi olacak. Ne Çağdaş Hoca gidecek, ne de Kayserispor’un transfer tahtası kapalı kalacak. Kayserispor üstüne koyarak devam edecek inşallah.''
Bizim de temennimiz o yönde tabii ki! Bu güzel temennilere söylenecek fazla bir şey olmasa gerek. Bu mutlu haberi yaşayıp görmek istiyoruz.
---Kayserispor’un 12 adamı, vefakar Kayserispor taraftarının bu sezonda Kayserispor’a açtığı zarar 3 milyon 236 bin TL. Saha ve tribün olayları nedeniyle Futbol Federasyonunun takımımıza kestiği ceza bu. El insaf demek geliyor içimden. Bir anlık kızgınlığın getirdiği bu cezaları yememek için, Kapalı Kalenin Başkanı Ahmet Dirgenali kardeşime büyük iş düşüyor. Yeni sezona kendilerini daha disiplinli hazırlamaları gerekiyor. Bu sezonda oynadığımız hemen her maç sonrası ceza kuruluna sevk edildik. Aman dikkat! Takımlarına zarar verme hususunda da Fenerbahçe taraftarı liderliğini koruyor. Takımlarına zararları 5 milyon 892 bin TL.
---Gazeteci Sabahattin Önkibar'ın videosunu izledim bir kaç gün öncesi.. ''Siyasi erkin, kulüplerden, Fenerbahçe ve bir iki tanesini daha eline geçirememesinden bahsediyor ve şu tespitte bulunuyor. 4 Nisan 2015 tarihinde oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçının sonrasında FB otobüsünün Sürmene yolunda kurşunlanmasının üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen halen suçluların bulunmamasını manidar buluyor ve ekliyor. ''Fenerbahçe siyasete teslim olmamıştır, bu yüzden bu olaylar başına gelmiş ve failleri halen gizlenmektedir'' diyor. Anladığım kadarıyla olayı FETÖ'ye ve ortaklarına bağlıyor. Ne diyelim, bilemiyorum! Fenerbahçe, Fenerbahçe Cumhuriyeti olmanın cezasını çekiyor galiba!
---Geçenlerde, spor adamı, Teknik Direktör Ahmet Akcan'ı izledim. Fenerbahçe’nin ve Milli takımın genç yeteneği Arda Güler'den övgüyle söz ederken;'' Ayakları yere sağlam basmalı ve kendisini devamlı geliştirmeli'' diyor ve ekliyor. '' Kayserispor’da yıldızı parlayan Emre Demir'i  hemen her futbol sever tanıyordur. Emre Kayserispor’dan Barselona'ya transfer oldu. Ne yazık ki gelişim gösteremedi ve Türkiye'ye, Fenerbahçe'ye döndü. Burada da başarılı olamayınca FB, Samsunspor’a kiraladı. Ancak, genç kardeşimiz burada da bir, iki maç oynayabildi. Aman Arda kendini bırakma ve üstüne koymaya devam et.'' dedi. Çok doğru. Genç futbolcuların, ne oldum düşüncesinden sıyrılıp, ne olacağım düşüncesiyle hareket etmeleri ve geleceklerini kurtarmaları gerekli. Spor dolu günler dileklerimle...
 

Yazarın Diğer Yazıları