Ahmet Çınar

Eyvah..Eyvah...

Ahmet Çınar

Başlıktan da anlamış olmanız lazım, Kayserispor'da işler hiç de iyi gitmiyor. İki açıklamayla başlamak istiyorum yazıma. Öncelikle Kayserispor Başkanı Ali Çamlının yaklaşık bir hafta önce yaptığı açıklamasını paylaşalım;
''Şu an Ankara'dayım. Gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Ay sonuna kadar transfer tahtasını açacağız. Transferler konusunda hazırlığımız var. Kimse merak etmesin, endişelenmesin. Kayseri çok büyük bir şehir, Kayseri insanı gerekeni yapacaktır.''
Oysa, Ali başkan bayramdan önce yaptığı açıklamasında ne demişti? ''Bayramdan sonra tahtayı açacağız, Kayserispor taraftarı rahat olsun'' Sevgili Başkan şimdi insana sormazlar mı? 'Bayram sonrası diyordunuz, ay başı nereden çıktı' diye. Atı alan Üsküdar'ı geçecek haberiniz olsun. Belki de bu süre içerisinde sahaya sürecek futbolcu bulamayacaksınız. Hele de Memduh Büyükkılıç’ın açıklamalarından sonra, Kayserispor'u neyin beklediğini, siz değerli okurların takdirine bırakıyorum.
Bakın ne demiş sayın Memduh Büyükkılıç:
Kayserispor'da mevcut kadronun değerlendirilmesi ve alt yapıdan gençlere fırsat verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çağdaş hocanın da bu minvalde, gençlere daha çok şans vereceğini düşünüyoruz. Daha sonraki süreçte tahta açılırsa oyuncu alınır. Ancak, alt yapıdan gençlere daha çok şans vermenin doğru olacağını düşünüyoruz. Arda Güler'ler böyle ortaya çıkıyor. Çağdaş hoca da genç ve dinamik bir hoca, gençlere önem vereceğine inanıyorum. Kayserispor yönetiminin mevcut kadro ile yetineceğini düşünüyorum.
Hoppalaa! Bu ne demek oluyor, tahtanın açılmasına güvenmeyin, eldeki kadroyla yola devam edeceğiz demenin ta kendisi değil mi bu açıklama? Yanılmıyorsam, Erciyesspor'un kapısına kilit vurulmasının açıklaması da Memduh Büyükkılıç tarafından yapılmıştı. Bunları düşününce, ister istemez insanın; Eyvah..Eyvah..diyesi geliyor.
Bu açıklamaya şanssız bir açıklama mı diyelim, yoksa gerçeğin ta kendisi mi diyelim bilemiyorum.
Tecrübelerimden biliyorum ki, bir şeyde süre uzarsa o işin sonu ne yazık ki iyi olmaz ve olmuyor da.
Transfer tahtasının açılması için en az 10 milyon EURO'ya ihtiyaç var. Bu paranın temini çok zor gözüküyor. Olaya hangi yönden bakarsanız bakın, çıkışı olmayan bir yol çıkıyor karşınıza. Bu yolu açmak da kolay olmayacak. Bir mucize olur mu, bilemiyorum? Konu, Memduh Başkanın düşündüğü gibi alt yapı ile olacak bir konu değil. Süper Ligde oynadığınızı unutuyorsunuz galiba. Üstelik eldeki futbolcuları da tutamadınız şu ana kadar. 9 futbolcunun sözleşmesi bitmişti, onlardan ancak, 3-4'ü ile anlaşma sağlayabildiniz.
Kayserispor'da hava iyi değil. Simsiyah bir bulut var takımın üzerinde şu anda.
Umarım, bu bulut biran önce yok edilir ve taraftarın beklediği transferler zaman geçmeden yapılır.
 

Yazarın Diğer Yazıları