YAZAR SİNAN YAĞMUR'NUN BÜYÜKŞEHİR İSYANI !
Aşkın Gözyaşları isimli tasavvuf yazarı Sinan Yağmur Kayseri Kitap Fuarı’nda çarpıcı açıklamalar yaptı. Yağmur Kayseri Bayakşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı tarafından Yazarlar buluşması programına katılma isteğinin reddedildiğini belirterek “ Ben daha Kayseri’yi tanıtmak için ne yapayım.Başka bir şehirde olsa beni baş tacı ederlerdi. Gönüllerinde vefa olmayanların bunu yapması beni şaşırtmıyor” ifadelerini kullandı. Öte yandan kitap Fuarı’nda tanınmış yazarlarda Kayserili vatandaşlarla bir araya gelerek kitaplarını imzaladılar.
Kayseri Kitap Fuarı Kayserilerin yoğun ilgisine sebep oldu. Tanınmış birçok yazar Kayseri’li okuyucuları ile bir araya gelerek kitaplarını imzaladı ve fotoğraf çektirdi. Bunlardan bir tanesi Babam Çatlı kitabının yazarı Abdullah Çatlı’nın kızı Gökçen Çatlı idi. Bir diğeride Aşkın Gözyaşları isimli seri tasavvuf romanları ile Türkiye’nin yakından tanıdığı Sinan Yağmur oldu. Sinan Yağmur hayranları ile bir araya gelmekten mutlu olduğunu belirterek Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Dairesi Başkanlığına adeta isyan etti. Kendisinin Kayseri’nin damadı olduğunu belirten Yağmur kitaplarımı Türkiye tanıyor okuyor. Lakin bir kuruş para almadan gelirim demede rağmen Sizi düşünmüyoruz cevabı ile karşılaşıyorum. Buna gönlüm kırıldı. Seyyid Burhanettin isimli kitabı bu insanlar orada olduğu sürece yazmayacağım kalem oynatmayacağım. Diyerek tepkisini dile getirdi.
Türkiye’de yürekten gönülden beni en çok çağıran şehir Kayseri’dir. Ben Kayseri’nin damadıyım. Burada akrabalarım çok.Bu nedenle aşkın gözyaşları Şems kitabını yazarken seri halinde 7 kitap düşündüm. Bunun içerisinde Seyyid Burhanettin’de vardı. Seyyid Burhanettin Aşkan Gözyaşları 5 kitabını yazmaktan vazgeçtim. Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Salih Büyüköncü bey ve ekibi benim gönlümü kırdı. Gönlü kırılanın kalemi de kırılır yazmaz.O ekip görevde kaldığı sürece kalemim Seyyid Burhanettin kitabımı yazmayacağım. 1. Ve 2. Kitabımda Kayseri’yi anlattım. Son kitap Aşkın Gözyaşlarında Hunat Hatun vardır buna rağmen yazdım. Kayseri’nin evladı olmama rağmen, birçok kitabımda yazmama rağmen Kayseri Büyükşehir Kültür Dairesi bizi bir kere bile davet etmedi. 7 Kasımda Yazarlarla Buluşma programını duydum bizzat kültür dairesine telefon açtım.Ben Kayseri’nin evladıyım bir kuruş ücret istemiyorum. Almadım arabama atlayıp geldim. Bana verdikleri cevap şuydu; Biz Sinan Yağmur’u düşünmüyoruz. Haklılar Büyükşehir Kültür dairesinin Sinan Yağmur’u düşünmesi için Önce gönüllerinde bir vefa olacak. Ne yapayım daha Kayseri’nin Kültürünü tanıtmak için dana ne yapayım. Ben Trabzon’u Artvin’i tanıtsaydım beni baş tacı ederlerdi. Ben baş tacı olmakta istemiyorum sadece benim buraya hizmet etme isteğime mani olunmasın İstedikleri kadar yırtınsınlar benim Kayseri sevdamı gönlümden silemezler. Onlar gider ben kalırım. Seyyid Burhanettin yazılacak ve Türkye okuyacaktı. Madem Kayseri Büyükşehir Kültür Sanat bunu yaptı ben de Seyyid Burhanettin için kalem oynatmayacağım. Salih Bey’e teşekkür ediyorum. Gerçekten Seyyid Burhanetttin efendimize iyi hizmet yaptılar Allah onlardan razı olsun, gönlüm kırık. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustaf a Çelik Bey’i çok seviyorum. Bu olayın onunla alakası yok. Kendisi benim ağabeyimdir. Ama ona da şunu söylüyorum Şemsi Tebrizi der ki: Bir camide ibadet edilen bir necis varsa temizlemek gerekir. Kayseri’yi seviyorum Halkı çağırdığı için yine gelirim bireysel sağırın yine geleceğim. Çocuklarımın memleketi burası benim çocuklarım burada doğdu. Ama Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi bizi katmıyorsa umurumda değil. Kayseri Mimar Sinan demek Kayseri Abdullah Gül demek. Salih’ler gelir Salih’ler gider.
Haber/ Fotoğraf: Güler Ruhsar AKTAŞ