'Yasaları uygulayın' çağrısı

Türk Kadınlar Birliği Şube Başkanı Ayşe Uzunlu: Ölmek istemiyoruz...

'Yasaları uygulayın' çağrısı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et


Türk Kadınlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Ayşe Uzunlu, kadın cinayetlerine tepki gösterdi. "Kadına şiddet son bulsun, ölmek istemiyoruz" diyen Uzunlu, "Her aklına gelenin kanunlara uymaksızın kendi adaletini aramaya kalkması kabul edilemez. Yasalar uygulansın" çağrısı yaptı. 

Uzunlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
Kadın hak temelli ve kamu yararına bir dernek olarak yıllardır verdiğimiz hak mücadelesinde bir kez daha sesimizi duyurmak amacıyla meydanlarda olacağımız 8 Mart Günü için hazırlanırken; şehrimizde gerçekleşen bir kadın cinayeti ile bir kez daha sarsıldık.
Kayseri Kadın Platformu olarak Pınar Gültekin cinayetinin ardından Cumhuriyet Meydanında “Kadına şiddet son bulsun, ölmek istemiyoruz” diye haykırışımızdan bu güne sadece 7 ay geçti. Kadın cinayetleri durmuyor, durdurulamıyor. Yasalarımız oldukça yeterli olduğuna göre uygulamalara dikkat edilmesi gerekiyor. Yasalarımıza göre devlet kadına yönelik şiddeti önleyici tedbirler almak zorundadır. Acil olarak anaokullarından başlayarak “toplumsal cinsiyet eğitimi” dersleri verilmeli, herkesin anlayacağı eğitimlerle kadın-erkek eşitliği toplumda her kesime anlatılmalı, kadınları koruyucu önlemler arttırılmalıdır. Aksi takdirde olayların sadece kadın cinayetleri olarak kalmayacağı, cinayetlerin sıradan haberler haline gelmesinin giderek toplumda başka cinayetlerin de olmasına sebep olacağı açıktır. Her aklına gelenin kanunlara uymaksızın kendi adaletini aramaya kalkması kabul edilemez. Yasalar uygulansın! Boşandığı adam tarafından öldürülen 3 çocuk annesi N.K.’ya rahmet diliyoruz.