Yargıda dikkat çeken değişiklik sinyali: 'İyi hal indirimi' kalkıyor mu?

Basın mensupları ile bir araya gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Bakan Tunç, iyi hal indirimi ve denetimli serbestliği yeniden değerlendirdiklerini söyleyerek, 'İyi hal indirimi her suçta olmayacak' dedi.

Yargıda dikkat çeken değişiklik sinyali: 'İyi hal indirimi' kalkıyor mu?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, basın mensupları bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, özellikle cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalarının olduğunu söyledi. 2 yılın altındaki suçlarla ilgili de konuşan Tunç, “2 yılın altında ceza alan cezaevinde hiç yatmamış oluyor. 1 yılı denetimli serbestlikten yararlanması için kişinin ne kadar cezaevinde kalacağına yönelik taslağımızı sunduk. Basit suçlara da hapis cezası olacak. Cezasızlık algısı ortadan kalkacak.” ifadelerini kullandı. 

 İyi hal uygulamaları hakkında da konuşan Tunç, iyi hal uygulamaları ile ilgili kamuoyundan gelen eleştiriler ve rahatsızlıklar olduğunu aktardı. Tunç, “İyi hal uygulaması ile ilgili Türk Ceza Kanunu’nda geçen yasama döneminde bir değişiklik yapmıştık. Özellikle salt indirim alabilmek için duruşmadaki kılık kıyafeti nedeniyle indirim alması hep eleştirilere neden oluyordu. Burada salt indirim almak için duruşmadaki hal ve tavırlarının indirime esas olmayacağına ilişkin bir düzenleme yapmıştık. Ama bu da tabi ki sorunu ortadan kaldırmadı. Bu anlamda özellikle iyi halle ilgili konuyu değerlendiriyoruz. İyi hal ve denetimli serbestliği yeniden değerlendiriyoruz. İyi hal indirimi her suçta olmayacak.” diye konuştu.