Yapmazlarsa biz yaparız!

Yapmazlarsa biz yaparız!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Recep Bağlamış, tarım ve hayvancılığın yaşanan sıkıntılarla birlikte zor günler geçirdiğini belirtti. Borsa olarak projeler hazırladıklarını belirten Bağlamış, “Tarım ve Hayvancılık günde güne geriye gitmeye başladı. Bir adım yol alacak bir pozisyon oluşturabilir miyiz diye çalışıyoruz. Bütün mücadelemiz bu yönde. Biz üyelerimizin  dışında da tarım ve hayvancılık ile uğraşan bütün kitleye hizmet etmeye çalışıyoruz.” dedi.

Kayseri’ye yakışır bir hayvan pazarı olmamasının da büyük eksiklik olduğunu söyleyen Bağlamış, “Belediyemiz yapmaz ise biz hemen harekete geçip, Kayseri’ye yakışır bir hayvan pazarı yapacağız. Horsana tarafında yerimizi aldık.” diye konuştu. Bağlamış, ayrıca arsa fiyatlarının yüksekliği ile gündeme gelen Beydeğirmeni Projesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından metrekare fiyatının düşürülmesinin olumlu bir gelişme olduğunu kaydetti.

 Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Recep Bağlamış, tarım ve hayvancılığın yaşanan sıkıntılarla birlikte zor günler geçirdiğini belirterek, bu konuda üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Borsa olarak projeler hazırladıklarını belirten Başkan Recep Bağlamış, “Tarım ve Hayvancılık alanında seminerler verme çalışıyoruz.  Tarım ve Hayvancılık günde güne geriye gitmeye başladı. Bir adım yol alacak bir pozisyon oluşturabilir miyiz diye çalışıyoruz. Bütün mücadelemiz bu yönde. Biz üyelerimizin  dışında da tarım ve hayvancılık ile uğraşan bütün kitleye hizmet etmeye çalışıyoruz. Herkese bu konuda elimizden gelen desteği vereceğimizi belirtiyoruz” dedi.

'BİZİM HAYVAN PAZARIMIZ YOK'

Kurban Bayramı öncesinde yaşanan bazı sorunları da gündeme taşıyan Bağlamış, özellikle Kayseri’ye yakışır bir hayvan pazarı olmamasının büyük eksiklik olduğunu söyledi. Bağlamış, “Bizim hayvan pazarımız yok. Misafir hayvan konaklama yerimiz var. Çevresinde resmi olmasa da hayvan satışı yapılabiliyor. Resmi bir hayvan pazarı değil.  Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerimiz var. Belediyemiz yapmaz ise biz hemen harekete geçip, Kayseri’ye yakışır bir hayvan pazarı yapacağız. Horsana tarafında yerimizi aldık.” diye konuştu.

'BEYDEĞİRMENİ’NDE ÖDEME KOLAYLIĞI SAĞLANDI'

Büyükşehir Belediyesi’nin ilgiyi arttırmak ve projeyi kısa sürede hayata geçirmek için arsa metrekare fiyatında indirime gittiği Beydeğirmeni Projesi ile ilgili de konuşan Bağlamış, “Projede metrekaresi 100 TL olan arsalar, metrekaresi 35 TL+KDV’ye düştü. Memduh Başkan ile son görüşmemiz neticesinde şu anda 25 TL+KDV oldu. Alt ve üst yapı ile ilgili belediyenin her türlü hizmeti olacağını Başkanımım bize beyan etti.  Ödeme kolaylığı sağlandı. Yüzde 20’si peşin, yüzde 20’si 2019 yılının 9’uncu ayında ve en son dilimin de 2022 yılında ödemesi yapılacak.”  Haber: Cafer ZENGİN