Yalçın: Tek hedefimiz ligde kalmak

Yalçın: Tek hedefimiz ligde kalmak
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yönetimin düzenlediği imza töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan tecrübeli çalıştırıcı Sergen Yalçın,  "İkinci yarıya zor maçlarla başladık" dedi.

Ligin ikinci yarısına zor bir fikstür ile başladıklarını kaydeden Yalçın, Kayserispor’u bir an evvel hak ettiği yere gelmesi için el birliği ile çalışacaklarını kaydetti.
Fenerbahçe karşısında ihtiyaç duydukları bir galibiyet aldıklarını ifade eden Yalçın, “İkinci yarı başlangıç itibariyle çok zor maçlarla başladık. Başakşehir’e gittik, Akhisar ile oynadık, Fenerbahçe ile oynadık, şimdi Galatasaray ile oynayacağız. Bunların hepsi bizim için çok zor maçlar. Yeni kurulmuş bir ekip olarak belki daha iyi bir fikstürle başlayabilirdik ama maalesef çok zor bir fikstür denk geldi bize. Zoru geçirene kadar tek düşüncemiz aşağıdaki takımlarla aynı seviyede kalabilmek. Puan cetvelinde aynı seviyede kalabilirsek bundan sonraki süreçte kendi rakiplerimizle oynamaya başladığımız zaman belki bizim için daha kolay olabilir diye düşünüyoruz. Çünkü zor takımlarla başladık. Puan barajı 36 civarı olabilir diye düşünüyorum. Biz de bu puanı yakalamak için plan yapıyoruz, hedef koyuyoruz, oynayacağımız maçlara bakıyoruz. Önümüzde daha uzun bir süreç var, kesinlikle çok pozitif düşünüyoruz. Yavaş yavaş takım nereye gidecek, oynayacağımız maçlar var hep beraber göreceğiz. İyi bir başlangıç yaptık bu hafta, ihtiyacımız olan bir galibiyet aldık. En azından dediğim gibi aşağıda kalabildik bu galibiyetle ama çok fazla abartmamak lazım. Sadece 3 puan aldık. Önümüzde oynayacağımız daha 15 tane maç var, bu maçlara çok ciddi bir şekilde hazırlanıp biran evvel Kayserispor’u olması gereken yere getirmek için elimizden gelen her şeyi oyuncularımla beraber yapıyoruz” dedi.

"Bir an evvel Kayserispor'u olması gereken yere getirmek istiyoruz" 
Devre arasında oyuncularla iyi hazırlık dönemi geçiremediklerini ancak ilerleyen haftalarda oyuncuları birbirlerine daha da yakınlaştırıp pozitif hale getireceklerini dile getiren Sergen Yalçın, birlik ve beraberliği sağladıkları takdirde geleceğe daha pozitif bakacaklarını söyledi. Yalçın, “Biz şu anda almak istediğimiz oyuncuların hemen hemen tamamını almış durumdayız. İstediğimiz oyuncuları almaya başardık, bu çok önemliydi. Bundan sonra devre arasında bu oyuncularla pek çalışma imkanı bulamadık ama şuanda bunu bahane edecek durumda değiliz. Bundan sonraki süreçte bu hafta kupa maçı oynayacağız, Galatasaray maçına daha 2 haftalık bir süreç var. Bu süre zarfında iyi hazırlanıp, oyuncuları birbirine daha da yakınlaştırıp pozitif hale getirmek istiyoruz. Futbolda oyuncular kazandıkça birbirine bağlı olurlar, kazanmak çok önemlidir futbolda. Biz çok güçlü bir takıma karşı maç kazandık ve birlikte oynayarak kazandık. Biz iyi hazırlanacağız, iyi konsantre olacağız, biran evvel Kayserispor’u olması gereken yere getirmek istiyoruz. Tabi bu süreçte taraftarımıza çok ihtiyacımız var. Onlar da takıma Fenerbahçe maçına inanılmaz destek verdiler. Bu bizi çok mutlu etti. Bundan sonraki maçlarda taraftarımızı da yanımıza alabilirsek oyuncular, taraftar, başkan, yönetim, biz hep beraber birlik havası oluşturabilirsek umut ediyoruz ki önümüze çok daha pozitif bakacağız” ifadelerini kullandı.