Yakalanmasalardı vatandaşı virüsleyeceklerdi! 1214 kişi yakalandı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin 1 Aralık 2020'de toplu ulaşımda hayata geçirdiği HES Kodu uygulaması sayesinde Koronavirüs riski taşıyanlar tespit ediliyor. Bugüne kadar tespit edilen kişi sayısı göz önüne alındığında uygulamanın hayati açıdan nasıl önemli olduğu gün yüzüne çıktı. Virüs taşıdıkları halde toplu ulaşımı kullanan binin üzerinde kişi tespit edildi.

Yakalanmasalardı vatandaşı virüsleyeceklerdi! 1214 kişi yakalandı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  Kayseri Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımı daha güvenli kullanabilmek ve bulaş riskini en aza indirmek için ulaşımda HES Kodu’nu hayata geçirdi. 1 Aralık 2020’de hayata geçirilen HES kodu ile birlikte riskli olarak toplu taşımayı kullanmaya teşebbüs edenler engellenerek Sağlık Bakanlığı’na bildiriliyor.
Büyükşehir Belediyesi toplum sağlığını korumak için pandemi ile mücadele  kapsamda yoğun mesai yapıyor. Peki bugüne kadar toplu ulaşımda kaş kişide Koronavirüs tespit edildi. HES kodu uygulaması ile birlikte riskli 1214 kişi tespit edildi. Bu kişilerin toplu taşıma kullanımı engellendi. Aynı zamanda tespit yapılan bu kişiler, Sağlık Bakanlığına da rapor edildi. Böylece risk taşıyan kişilerin diğer vatandaşların, yani toplum sağlığını tehdit etmelerinin de önüne geçildi.  

KAÇ KİŞİ KARTLARINI EŞLEŞTİRDİ?
Diğer yandan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu, kentte toplu ulaşımı güncel kullanan ve kartında hareketlilik gözüken 845 bin kişiden, bugüne kadar 423 bininin toplu ulaşım kartlarını HES kodu ile eşleştirdiklerini ifade etti. Gündoğdu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ’nin yaptığı çalışma ile de HES kodu eşleştirmesi yapılmış olan kart sahiplerinden 1590 kişinin riskli grupta olduğu tespit edildiğini belirtti. 

EŞLEŞTİRME YAPMAYANLAR TOPLU TAŞIMA KULLANAMIYOR
Ulaşım A.Ş. yetkilileri tarafından mağduriyet yaşanmaması için kartlarını aktif kullananların eşleştirmelerini yapmaları gerektiği, aksi halde toplu taşıma araçlarına binilemeyeceği de sık sık hatırlatılıyor.  HES kodu eşleştirmesi yapmayan kart sahiplerinin kartları da eşleştirme yapana kadar toplu taşıma kullanımına kapatılıyor. 

HES KODU NASIL EŞLEŞTİRİLİR?
https://kayseriulasim.com/heskodkayit internet sayfasına tıklayıp, herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için sitede yer alan Ad, Soyad, T.C. Kimlik Numarası, Süresiz HES Kodu ve Toplu Taşıma Kart Numarası bilgilerini sisteme kaydederek Toplu Taşıma Kart-HES Kodu eşleştiriliyor. Ayrıca HES kodunu kartlarla eşleştirme konusunda gerekli destek, ücretsiz Alo 153 üzerinden de veriliyor. 


BÜYÜKKILIÇ: TÜM İMKANLARI SEFERBER EDİYORUZ
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, pandemi sürecinde toplu taşımaya özel bir parantez açtıklarını ve vatandaşların sağlığını korumak için tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi. Pandemi ile mücadelede belirlenen kurallara uyulması çağrısını da yineleyen Başkan  Büyükkılıç, “Mücadelede hep birlikte hareket edersek, başarıya ulaşırız. Bu nedenle destek veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bizler mücadele kapsamında toplu taşımada alınması gereken önlemleri almaya devam edeceğiz. Bu kapsamda fedakarca çalışan, gayret gösteren ve kurallara uyan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.