Yahyalı'da korkutan orman yangını

Yahyalı'da çıkan orman yangını, itfaiye ve helikopterlerin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı. Türkiye genelinde içinde Kayseri'nin de yer aldığı 39 ilde, orman yangını riski nedeniyle ormanlara giriş bugün yasaklanmıştı. Detaylar Kayseri Olay Haber'de...

Yahyalı'da korkutan orman yangını

Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde korkutan bir yangın çıktı. Çubuk Harman Köy kenarında bulunan ormanlık alanda nedeni belli olmayan bir yangın başladı. Yangının çıkışı, çevredeki halkı büyük bir endişeya neden olurken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi ve yangına kısa sürede müdahale edildi.

Yangına, çok sayıda itfaiye aracı ve iki helikopterle müdahale edildi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucunda yangın kontrol altına alındı. Hızlı ve etkili müdahale sayesinde yangının daha geniş bir alana yayılması önlendi.

Yahyalı'da korkutan orman yangını

Türkiye genelinde ormanlara giriş yasakları başladı

Türkiye genelinde bugün içinde Kayseri'nin de yer aldığı 39 ilde, orman yangını riski nedeniyle ormanlara giriş yasaklandı. Yasak bazı illerde Eylül ve Ekim aylarında sona ererken, diğer şehirlerde 1 Kasım’a kadar sürecek. Kayseri’de ise 1 Haziran-31 Ekim tarihleri arasında ormanlara giriş yasaklandı. Yetkililer, vatandaşları bu konuda duyarlı olması ve yasaklara riayet etmesi gerektiği konusunda uyardı.