Yahyalı Belediyesi'nden Sözcü tepkisi: Kınıyoruz...

Yahyalı Belediyesinden Sözcü Gazetesi'ne kınama. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Yahyalı Belediyesi'nden Sözcü tepkisi: Kınıyoruz...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'nin Yahyalı İlçe Belediyesi tarafından yapılan Asfalt Plenti'nin açılışı öncesi Ali Ramazan Dinç'in ziyareti tartışmaları beraberinde getirmişti. Yahyalı Belediyesi “Hoca Efendi yakında açılışı yapılacak olan Asfalt Üretim Tesisini ziyaret ederek tesisin ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulunarak dua etti” ifadeleri kullanılmıştı. Konuyla ilgili paylaşılan fotoğraflar ve açıklamaya CHP başta olmak üzere bazı çevrelerden tepki çekmişti. Söz konusu fotoğraflar Sözcü Gazetesi'nin de manşetinde yer aldı. Gazete, fotoğrafları "Kaymakam ve başkan şeyhin önünde el pençe" manşetiyle okuyucularına aktardı. Haberde "Nakşibendi tarikatı şeyhlerinden Ramazan Dinç, Yahyalı Belediyesi’nin asfalt tesisini ziyaret etti. Şeyhi ağırlayan kaymakam ve belediye başkanı ‘hürmet’te kusur etmedi" ifadeleri yer aldı. 

Yahyalı Belediyesi'nden Sözcü tepkisi: Kınıyoruz...

Yaşanan bu yöndeki gelişmenin ardından Yahyalı Belediyesi'nden Sözcü Gazetesi'nde manşetten verilen habere tepki geldi. Belediyeden yapılan açıklamada, "Ömrünü ilim yolunda geçirerek birçok insana faydalı olan İlahiyatçı Ali Ramazan Dinç Hoca Efendi’yi hedef alması bizleri şaşırtmamıştır. Âlime duyulan saygı gereği insanların ellerini birbirine bağlaması art niyetli bir şekilde ifade edilmiştir" denildi.
'ŞİDDETLE KINIYORUZ'
Belediyeden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Bugün ulusal olarak yayın yapan Sözcü Gazetesi manşetinde yer alan 'Kaymakam ve Belediye Başkanı Şeyhin Önünde El Pençe Divan Durdu' haberi art niyetle kaleme alınan mesnetsiz bir haberdir. Haber, iyi bir bürokrat olan ilçe kaymakamımızı ve çalışkanlığı ile öne çıkan bir belediye başkanımızı hedef aldığı gibi, ömrünü ilim yolunda geçirerek birçok insana faydalı olan İlahiyatçı Ali Ramazan Dinç Hoca Efendi’yi hedef alması bizleri şaşırtmamıştır. Türkiye’nin eski karanlık günlerinden fırlayan bir zihniyetle kaleme alınan haberde ifade edildiği 'El Pençe Divan Duran' bir görüntü oluşmamış, görüntü tamamen çarpıtılmıştır. Ali Ramazan Dinç Hoca Efendi’nin Asfalt Üretim Tesisine dua etmek ve hayırlı olsun demek için yaptığı ziyarette Âlime duyulan saygı gereği insanların ellerini birbirine bağlaması art niyetli bir şekilde ifade edilerek “El Pençe Divan Durdu” diye servis edilmiştir. Haberde oluşturulmak istenen algı ile gerçekler arasında büyük bir uçurum bulunmaktadır. İlçesine en iyisini yapmak için gece gündüz demeden çalışan ilçe kaymakamımıza ve 9,5 yıllık görev süresi boyunca yaptığı sayısız projelerle halka başarıyla hizmet eden belediye başkanımıza yaptıkları bu yakıştırmayı kabul etmiyor, haberi yapan ve yayınlayan Sözcü Gazetesi'ni şiddetle kınıyoruz.