Yağışlar etkisini artırdı bir ilçede daha su taşkınları oluştu

Bugün öğleden sonra etkisini artıran yoğun yağışlar sebebiyle Bünyan'ın bazı mahallerinde su taşkınları oluşmuştu. Yağışlardan etkilenen bir başka ilçe ise Tomarza oldu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Yağışlar etkisini artırdı bir ilçede daha su taşkınları oluştu

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü, vatandaşlara Kayseri ve çevresinde gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunmuştu. Uyarı sonrası beklenen yağış geldi. Bünyan ve Tomarza ilçelerinde yağış etkisini gösterdi. İlçelere ait bazı mahallerde su taşkınları oluşurken belediye ekipleri aralıksız su taşkınlarıyla mücadele etmeye devam ediyor.

Bugün öğleden sonra etkisini artıran yoğun yağışlar sebebiyle Bünyan'ın bazı mahallerinde su taşkınları oluşmuştu. Yağışlardan etkilenen bir başka ilçe ise Tomarza oldu. Tomarza İlçesinin Culha Mahallesinde de etkili olan yağışlar sebebiyle su taşkınları meydana gelirken belediye ekipleri müdahalede bulunarak kontrol altına aldı.

Tomarza'da meydana gelen su taşkınıyla ilgili Tomarza Belediyesi sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Belediyeden yapılan açıklamada ilçede meydana gelen yoğun yağışlar sebebiyle can ve mal kaybını önlemek için Culha köyünde belediye ekiplerinin çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Tomarza Belediye Başkanı Osman Koç'ta sıkıntılı bir durumun olmadığını belirterek, durumun kontrol altında olduğunu açıkladı.

Meteoroloji uyarmıştı

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü dün yaptığı açıklama ile vatandaşları uyarmıştı. Yapılan açıklamada yağışların öğle saatlerinden sonra etkisini artırarak yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edilirken, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına, ulaşımda aksamalar oluşması muhtemel risklere karşı vatandaşların tedbirlik ve dikkatli olunması istenmişti.