'X' sosyal medya platformuna ne oldu?

'X' adlı sosyal medya platformu çöktü mü? Paylaşım akışı neden durdu? Tüm dünyada insanlar tarafından yoğun olarak kullanılan 'X' sosyal medya platformunda erişim sorununun detayları Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

'X' sosyal medya platformuna ne oldu?

Tüm dünyada yaygın bir kullanıcı potansiyeline sahip "X" adlı sosyal medya platformu Kayseri'de de vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılan sosyal medya platformları arasından geliyor.

Sosyal medya devi Twitter, dünya genelinde yaşanan erişim sorunları nedeniyle kullanıcılarını endişelendirdi. Eski adıyla Twitter olarak bilinen sosyal medya platformu X, bu sabah dünya çapında yaşanan sorunlar nedeniyle bir süre boyunca kullanıcılara erişim sağlanamadı.

Downdetector sitesinin raporlarına göre, onlarca ülkede X'e erişim sağlanamazken, dünya genelinde internet erişimini izleyen Downdetector, X Pro'nun da aynı sorunu yaşadığını belirtti. Kullanıcılar, platformdaki paylaşımları göremediği ve bu durumun global çapta yaşandığı kaydedildi.

ABD'de de etkilenen binlerce kişi, bir süre boyunca X ve X Pro'ya erişim sağlayamadı. Downdetector, ABD'deki kullanıcı sayısının on binleri bulduğunu bildirdi.

Ancak, daha sonra "X"de paylaşımlar yeniden görülmeye başladı ve kullanıcılar normal erişimlerine kavuştu.