Vestel'in eski CEO'su, Kayserili şirkettin yönetim kurulu üyeliğine seçildi!

Uzun yıllar Vestel'de CEO'luk yapan Enis Turan Erdoğan, Kayseri OSB'de faaliyet gösteren Mega Metal'in yönetim kuruluna katıldı... Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haber bülteninde…

Vestel'in eski CEO'su, Kayserili şirkettin yönetim kurulu üyeliğine seçildi!

Kayseri OSB'de faaliyet gösteren Mega Metal, yönetim kurulunda değişikliğe giderek önemli bir ismi kattı. Borsa İstanbul'da işlem gören şirket, Kamu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı açıklamada, Yönetim Kurulu Üyesi Meliha Seyhan'ın görevinden ayrıldığını ve yerine Enis Turan Erdoğan'ın seçildiğini duyurdu.

Enis Turan Erdoğan, uzun yıllar boyunca Türkiye'nin önde gelen elektronik üreticilerinden Vestel'de farklı yöneticilik görevlerinde bulundu. 1988 yılında katıldığı Vestel Şirketler Grubu’nda 2013-2023 yılları arasında 10 yıl CEO'luk görevini üstlene Erdoğan, 2010-2014 yılları arasında ise Avrupa’nın en büyük ICT Konfederasyonu DIGITALEUROPE’a seçilmiş ilk Türk Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştı.

Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da "MEGMT" koduyla işlme gören şirketin KAP'tan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "01.10.2024 tarihli KAP açıklamamıza istinaden, Yönetim Kurulumuzun bugünkü toplantısında, yönetim kurulu üyeliği görevinden ayrılan Sayın Meliha Seyhan'ın yerine, boşalan Yönetim Kurulu Üyeliği'ne, kalan görev süresini tamamlamak üzere Türk Ticaret Kanunu'nun 363. maddesi uyarınca Sayın Enis Turan Erdoğan'ın seçilmesine ve bu seçimin yapılacak ilk Genel Kurul Toplantısı'nda onaya sunulmasına karar verilmiştir."

Enis Turan Erdoğan (1955 - Mersin)

Enis Turan Erdoğan İ.T.Ü. Makina fakültesini 1976 yılında bitirdi. 1979’da İngiltere’de Brunel Üniversitesi’nde İşletme Master’ı yaptı. Türkiye’ye döndükten sonra özel sektördeki çeşitli şirketlerde yöneticilik yapan Turan Erdoğan 1988 yılında Vestel’e katıldı. 1988‘ten bu yana Vestel’de çeşitli yöneticilik pozisyonlarında görev yapan Turan Erdoğan, 2013 yılına kadar Vestel Dış Ticaret Başkanlığı ve Vestel Elektronik İcra Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 1 Ocak 2013-01.09.2023 tarihi arasında ise Vestel Şirketler Grubu CEO’su olarak görev yapmış olan Turan Erdoğan 2002 -2006 yılları arasında 2 dönem TURKTRADE Başkanlığı görevinde bulunmuş ve 2010-2014 yılları arasında ise Avrupa’nın en büyük ICT Konfederasyonu DIGITALEUROPE’a seçilmiş ilk Türk Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır.

Şirketin KAP'tan yaptığı açıklama için TIKLAYINIZ