Verilen söz neden tutulmadı? Kayseri'de vatandaş şikayetçi

Kayseri'de, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bazı okullar boşaltıldı. Boşaltılan okullarda eğitim gören öğrenciler başka okullara taşındı. Ancak bu da sınıflarda yoğunluğa neden oldu. Bu konuda dikkat çeken bir tepki geldi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Verilen söz neden tutulmadı? Kayseri'de vatandaş şikayetçi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Melikgazi Meclis Üyesi Abdullah Sarıhan, Kayseri'de eğitimde yaşanan bazı sıkıntıları gündeme taşıdı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Besime Özderici Ortaokul'unda eğitim öğretim faaliyetlerini durdurulduğunu dile getiren Sarıhan, bukonuda vatandaşlara verilen sözleirn tutulmadığını ve öğrencilerin taşındığı okullarda yaşanan yoğunluğa dikkat çekti.

Verilen söz neden tutulmadı? Kayseri'de vatandaş şikayetçi

Neden aradan geçen zamana rağmen bir adım atılmadı?

Yeni eğitim öğretim yılına yönelikolarak önlemler alınması gerektiğini kaydeden CHP'li Meclis Üyesi, 'Yaklaşık bir buçuk yıl önce ülkemizi derinden üzen Kahramanmaraş başta olmak üzeri birçok ilimizi etkileyen doğal bir afet deprem ile ülkemiz sarsıldı. İlimiz Kayseri de bu afetten etkilendi. Allah'a şükür ilimizde can kaybı yaşanmadı. Lakin birçok okulumuz eğitim öğretim faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı. Yetkililer güçlendirme ya da yıkılıp yenisinin yapılacağını söylemelerine rağmen bu geçen bir buçuk yıllık süre içerisinde hiçbir çalışma yapılmaması gerek öğrencileri gerekse velileri endişelendirmektedir. 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasına 6 hafta gibi kısa bir süre kaldı. Öğrenci kayıtları adrese dayalı olarak sistemlere düştü.  Buradan il milli eğitim müdürü başta olmak üzere, ilçe milli eğitim müdürüne ve Melikgazi belediye başkanı Sn. Mustafa Palancıoğlu’na seslenmek istiyorum. Fotoğrafta görmüş olduğunuz Besime Özderici Ortaokulu eğitim öğretim faaliyetlerini durdurmuş öğrenciler Miraboğlu İlkokulu ve Erbosan Ortaokulana nakledilmiştir. Öğrenciler kendi mahallelerinden başka bir mahalledeki okula taşımalı eğitime geçmek zorunda kalmıştır. Nakil alan okullarındaki kapasiteler hat safhaya çıkmış durumdadır. Veliler çocuklarının eğitim gördüğü okullardaki kapasite fazlalığından dolayı eğitim kalitesinin düştüğünden şikayetçi. Yine diğer fotoğrafta göründüğü gibi aynı mahallede bulunan Mustafa Eminoğlu Lisesi yıkılmış olup yerinde yeller esmektedir. Neden İl,İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Melikgazi Belediyesi  bu konuya gerekli hassasiyeti göstermeyerek sessiz kalmaktadır? Daha geçen hafta birçok haber sitesine de düşen Diyanet İşleri Başkanlığı için yapılan 6.4 milyon liralık ihaleye para veya sponsor bulan Melikgazi Belediyesi bir buçuk yıldır bu okullar için hangi adımları atmıştır? Herkesinde bildiği üzere bir ülkenin geleceği o ülke insanlarının göreceği eğitime bağlıdır. Yetkililerden biran önce bu konuya gerekli hassasiyeti gösterip kamuoyunu bilgilendirmesini rica ederim' diye konuştu. 

Verilen söz neden tutulmadı? Kayseri'de vatandaş şikayetçi