Vekillerin saha sınavı! 30 yıllık bilmece çözülecek mi?

Pınarbaşı ilçesinde yılan hikayesine dönen saha için bu kez beklenen ödenek çıkacak mı?

Vekillerin saha sınavı! 30 yıllık bilmece çözülecek mi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN -   Yaklaşık 30 yıllık bilmece! Önce Nergis şimdi de Ersoy! Peki şimdi ödenek çıkacak mı? Pınarbaşı ilçesinde yılan hikayesine dönen saha tamamlanacak mı?

Kayseri’nin Pınarbaşı İlçesinde bulunan futbol sahası ile ilgili bilmece sürüyor. Geçtiğimiz Ağustos ayında saha ile ilgili açıklama yapan AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, ödenek sıkıntısı nedeniyle yıllardır bir türlü tamamlanamayan saha için Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım İşletmeleri Genel Müdürü Ahmet Dilsiz ile görüştüğünü dile getirdi. Nergis, “İlçemize en kısa sürede kazandırılması adına konunun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.  
NERGİS: İLÇEMİZE EN KISA SÜREDE KAZANDIRILMASI ADINA KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ
Milletvekili Nergis, “Pınarbaşı ilçemizde an itibariyle toprak zemin olarak kullanılan futbol sahası ile ilgili geçen yıl başlatılmış olan çimlendirme ve düzenlemesi ile ilgili çalışmalar kapsamında Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünce hazırlanan proje, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğünde değerlendirme aşamasını geçmiş olup,  Projesi onaylanmış, fakat pandemi sürecinin araya girmesi ve ödenek sıkıntısından çalışmalar gecikmişti. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım İşletmeleri Genel Müdürü Ahmet Dilsiz ile yaptığımız görüşmede ödeneğin tamamlanması ile birlikte projenin hayata geçirilmesi için çalışmaların başlatılacağı hususunda desteklerinden dolayı Genel Müdürümüze teşekkür ederim. İlçemize en kısa sürede kazandırılması adına konunun takipçisi olacağız” dedi.

YAKLAŞIK 7 AY SONRA BU KEZ DE ERSOY GİRİŞİMDE BULUNDU
Nergis’in bu yönde yaptığı açıklamaların ardından yaklaşık 7 ay geçti ve bu kez de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Baki Ersoy, konuyu gündeme getirdi. Ersoy, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’na yılan hikayesine dönen sahayı sordu.
ERSOY: BAKANLIK’TAN ÖDENEK TALEBİNDE BULUNDUK, TAKİPÇİSİYİZ!
Pınarbaşı İlçesine yapılması planlanan 500 kişilik tribün kapasiteli ve soyunma odalı sentetik futbol sahası için ödenek talebinde bulunduklarını açıklayan MHP Kayseri Milletvekili Ersoy, “Pınarbaşımız'a yapılması planlanan 500 kişilik tribün kapasiteli ve soyunma odalı sentetik futbol sahası için ödenek talebimizi Gençlik ve Spor Bakanımıza iletmiş bulunuyoruz. Türk futbolunun gelişmesi için atılacak adımların takipçisi ve destekçisiyiz” dedi.  
ÖDENEK BİLMECESİ ÇÖZÜLECEK Mİ?
Ak Partili Nergis’in ardından bu kez de Cumhur İttifakının diğer ortağı MHP’nin Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un bu girişimi ile birlikte sahaya ödenek çıkıp, çıkmayacağı, bunun yanında ilçedeki yaklaşık 30 yıllık bilmecenin çözülüp, çözülmeyeceği merak konusu oldu.