Vatandaşlara dikkat çeken uyarı!

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesinde kıyma çektirme konusunda vatandaşları uyardı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Vatandaşlara dikkat çeken uyarı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşları kıyma çektirme konusunda dikkatli olmaları için uyardı. Yetkililer, kasap ve şarküteri gibi kayıtlı işletmeler dışında kıyma çektirmenin kanunen yasak olduğunu vurguladı.

Vatandaşlara dikkat çeken uyarı!

Neden kayıtlı yerlerde kıyma çektirmeliyiz?

Kayıtlı olmayan yerlerde kıyma çektirmenin halk sağlığı açısından ciddi riskler taşımaktadır. Bu tür yerlerde hijyen standartlarına uyulmadığı için etin mikroplarla kontamine olma ihtimali yüksektir. Ayrıca, sağlıksız ortamlarda çekilen kıyma, gıda zehirlenmelerine ve çeşitli bağırsak enfeksiyonlarına yol açabilir.

Denetimsiz ve hijyenik olmayan ortamlarda hazırlanan et ürünleri, özellikle sıcak havalarda hızla bozulabilir ve bu durum, ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Vatandaşların, sağlıklı ve güvenli et tüketimi için sadece kayıtlı ve denetimli işletmeleri tercih etmeleri önemle tavsiye edilmektedir.