Vatandaşın ulaşım isyanı!

Kayseri'de özellikle bazı noktalardaki sefer yetersizliği vatandaş ile halk otobüsü şoförlerini karşı karşıya getiriyor.

Vatandaşın ulaşım isyanı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Otobüsler pandemi nedeniyle belirli sayıda yolcu alabiliyor. Hal böyle olunca sürücüler, duraklarda otobüse alınmayan vatandaşlarla karşı karşıya geliyor. Taraflar arasında sıkça tartışma yaşanıyor. Bu konuda gerginliğin had safhada yaşandığı seferler arasında Şehir Hastanesi geliyor. Yoğunluk nedeniyle uzun süre duraklarda beklediklerini ifade eden vatandaşlar, bu duruma isyan etti. 

Uzun süre durakta bekleyen vatandaş, dolu olduğu için yolcu almayan otobüsü sadece seyrediyor. 

ŞEHİR HASTANESİNE GİDENLER TEPKİ GÖSTERDİ: SAATLERDE OTOBÜS BEKLİYORUZ! GELEN OTOBÜS DOLU VE ALMADAN GEÇİYOR!

Pandemiyle böyle mücadele edilmez. İnsanlar ulaşımda mağdur diyen vatandaşlar, “Saatlerce durakta bekliyoruz. Gelen otobüsler önceki duraklardaki yoğunluk nedeniyle dolu geliyor ve bu gerekçeyle de yolcu almadan geçip, gidiyor. Durakta beklenen bir saate bir saat daha ekleniyor. Sonraki gelecek otobüsün dolu olup olmadığı yani bizi duraktan alıp almayacağı da meçhul. Bu mağduriyet giderilmeli. İnsanları neredeyse pandemiye rağmen üst üste taşımak ya da duraklarda uzun süre bekleterek mağdur etmek yerine sefer sayısını bu gibi çok kullanılan ve ihtiyaç olan güzergahlarda arttırılmalı. Herkesin altında birileri gibi son model araçlar, imkanlar yok. Toplu taşımaya mecburuz. Otobüslerde pandemi nedeniyle alındığı ifade edilen önlemlerin hepsi de yetersiz. Tramvayda da insanlar tıklım tıklım taşınıyor. Otobsler de benzer tablo. Bu nedenle bari yoğun kullanılan hatlarda sefer sayısını arttırsınlar. İnsanları oruç halleriyle duraklara hapsetmesinler. Yazık.” şeklinde görüş belirtti.

Vatandaşlar, "Şehir Hastanesi gibi yoğunluğun yaşadığı güzergahlarda sefer sayısı arttırılmalı. Pandemiyle mücadele insanları mağdur ederek yapılmaz" görüşünde...