Vatandaşın 'Doğa Katlediliyor' İsyanı

Vatandaşın 'Doğa Katlediliyor' İsyanı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Koramaz Vadisi’nin bulunduğu ve aynı zamanda Büyük Bürüngüz, Gesi, Turan, Kayabağ gibi bölgelerin de içme suyu kaynaklarının bulunduğu alana ilişkin bir firmaya altın arama ruhsatı verilmesi bölgede yaşayan vatandaşların tepkisini çekti.

Konuyla ilgili olarak bir araya gelen vatandaşlar, tepkilerini dile getirirken bölgenin can damarı olan su kaynaklarının ve insan sağlığının tehlike altında olduğunu belirterek, konuyla ilgili yetkililere seslendi. Vatandaşlar “Jandarma ile karşı karşıya gelmek istemiyoruz, ama doğayı katlediyorlar” diyerek, yaşanan tabloya isyan etti.

Koza Altın İşletmeleri’ne bölgede altın arama ruhsatı verildiğini ve bu konuda ÇED sürecinin de başlatıldığını belirten bölge sakinleri, “Çukurpınar, Bürüngüz köyünün merası. Ayrıca bölgenin su kaynaklarından biri. Büyük Bürüngüz'de yöre için hayati değere sahip ‘Anda suyu’ bulunuyor. Yörede içme suyu ihtiyacı da Anda'dan sağlanıyor. Bürüngüzlüler  olarak, içme ve sulama sularında oluşabilecek bir karışmadan da ciddi endişe duyuyoruz. Şirketin Çukurpınar'da altın aramasına izin verilmemesini ve ruhsatın iptal edilmesini istiyoruz. Bu konuda imzalar topladık ve yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz. Bizim yaşam alanlarımızın elimizden alınmasını istemiyoruz. Doğaya zarar verilmesini istemiyoruz. Orada yapılacak bir çalışma doğaya büyük zarar verir ve ortaya çıkan tahribat yıllarca bölgeye zarar verir ve önlenemez sorunları beraberinde getirebilir.” ifadelerini kullandı. Haber: Cafer ZENGİN