'Vatandaşı görmüyorlar duymuyorlar'

'Vatandaşı görmüyorlar duymuyorlar'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM), toplumun değişik kesimlerinin sorunlarını gündeme taşımaya devam eden CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, aynı zamanda Meclis çatısı altında dert dinliyor. Bu kapsamda Arık, bu kez de atanamayan öğretmenleri dinledi. Kendisini ziyarete gelen öğretmen adaylarını sorunlarına kulak veren Milletvekili Arık, AKP Hükümeti’ne seslenerek, seçim dönemlerinde atanamayan öğretmenlere verilen sözlerin tutulmasını istedi. Arık, “Eğitimde sağlıkta tasarruf olmaz. Atama bekleyen branş öğretmenleri en kısa sürede atanmalı, öğretmensiz okul kalmamalı.” dedi. Arık, toplumun tüm kesimlerine de seslenerek, “Barış, kardeşlik içerisinde, hukukun egemen olduğu, adaletin işlediği  güvenli bir ülke için gelin birlikte mücadele edelim. CHP, projeleri ile hazır” diye konuştu.

 

 

Türkiye’de 6 milyon civarında işsisin olduğunu ve diplomalı işsiz sayısının da her geçen gün arttığını ifade eden Arık, şöyle konuştu: “Bu işsiz ordusunun içerisinde yarım milyonu aşan atanamayan öğretmenimiz var. Yıllardır mağdurlar ve seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Ne yazık ki gündemi sadece Başkanlık olanlar, tek adamlık sevdası peşinde koşanlar vatandaşın derdini görmüyor, duymuyor. Belki de görmekten, duymaktan korkuyorlar. Çünkü ülkeyi 15 yıldır yönetenler onlar. Toplumun her kesimi dertli. Sorunlarına yıllardır çözüm bekliyor. Esnaf, işçi, sanayici, öğretmen, öğrenci kısacası herkes umutla sorunların çözümünü bekliyor. Ancak hükümetin onları gördüğü yok. Hangi derdi çözebildiler ki? Gelinen noktada ülkeyi yönetemeyen, kontrolden çıkmış bir iktidarla karşı karşıyayız. Hukuk tanımayan, ‘ben yaptım oldu’, ‘her şeyin doğrusunu ben bilirim’ diyen Meclis’i çalıştırmayan, göstermelik, günü kurtaran politikalar ortaya koyan, ülkeyi değil her zaman gücü kaybetmemek için gelecek seçimleri düşünen bir anlayışla karşı karşıyayız. Her alanda güvenlik, ekonomi, iç ve dış politikada ülkeyi çıkmaza sürükleyen bir yönetim anlayışlı mevcut”  

“MİLLETİN DERDİNE BAK BUNLARIN DERDİNE BAK”

Kayseri Olay’a yaptığı açıklamada, “Artık rahat bir nefes almanın zamanı geldi. Değişim şart, yenilenme şart” diyen CHP Milletvekili Çetin Arık,  “Hep kavga, hep gözyaşı, hep terör, hep öfke, hep aldatıldık, hep kandırıldık tablosundan vatandaş bıktı artık. Sürekli mazeret üreten bir iktidar var. Sorumluluk almayan, suçu hep başkasına atan bir yapı söz konusu. Verilen şehitler, yaşanan terör olayları, ocakları sönen insanlara rağmen halen tek bir sorumlu ortada yok. Bir tek istifa eden yok. Hata benim diyen yok. Tek dertleri ve ağız birliği yaptıkları tek söylemleri var; Başkanlık da başkanlık. Milletin derdine bak bunların derdine bak. Ama umutsuzluğa kapılmanın zamanı değil. Çünkü CHP var ve CHP hazır. CHP projeleri ile ülkeyi rahata erdirecek. Yeniden Türkiye’yi bölgesinde ve dünyada sayılan, danışılan, barışı savunan, diğer ülkelerin iç meselelerine karışmayan bir ülke haline getirecek. Atatürk’ün ‘yurtta barış dünyada barış’ ilkesi ile güvenli ve huzurlu bir ülkede insanların mutlu bir şekilde, barış içinde yaşaması için CHP’ye yani birleştirici güce ihtiyaç var. Bu nedenle toplumun tüm kesimlerine sesleniyorum; gelin CHP’de birleşelim. Ülkemizin birliği, kardeşliği, güvenliği için mücadele edelim” dedi. Haber: Cafer ZENGİN