Vatandaş İYİ Partili Yücel'e böyle isyan etti: Suriyeliler birinci biz ikinci sınıf vatandaşız!

İYİ Partili Kazım Yücel, çarşı pazara çıktı, vatandaşı dinledi. Yücel, bir dokundu ve adeta bin ah işitti. Vatandaş Yücel'e dert yandı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Vatandaş İYİ Partili Yücel'e böyle isyan etti: Suriyeliler birinci biz ikinci sınıf vatandaşız!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ziyaretlerinin ardından açıklama yapan İYİ Parti’nin Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, pastırma ve sucuk satan esnafın, gastronomi konusunda Kayseri'yi yetersiz  bulduğunu söyledi. Yücel, ayrıca  sokaktaki vatandaşın AK Parti iktidarında Suriyelilerin birinci sınıf Türklerin ise ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüğünü kendisine söyleyip, dert yandığını ifade etti.


Vatandaşı ve esnafı dinleyip sorularını belediye meclislerine taşımak için yine ziyaretler gerçekleştirdiklerini kaydeden Yücel,Kayseri Kalesi ve çevresinde görüşmeler gerçekleştirdi. 
“Artık sevgiye, saygıya, birbirimizi dinlemeye ihtiyacımız var” diyen Yücel, esnafa ve vatandaşa karanfil de dağıttı. 

“KAYSERİ TURİZMDEN PAY ALAMIYOR”

Yücel, “Ziyaretlerimizde pastırma ve sucuk satan esnaf pandemi nedeniyle işlerinin azaldığını söyledi. Esnafın en önemli tespiti ise turizm konusunda oldu. Kayseri'nin Gastronomi konusunda eksikliğine dikkat çeken esnaf, bu yüzden Kayseri'nin turizmden yeterince pay almadığını belirtti” dedi.

“SURİYELİLER BİRİNCİ SINIF VATANDAŞ”

“Esnaf  turizmden dert yanarken vatandaşın içini ise Suriyeli mültecilere harcanan 40 Milyar dolar yakıyor” diyen Yücel, “Bazı vatandaşlar, AKP iktidarının Türk Milletini unuttuğunu ve Suriyelileri birinci sınıf vatandaş yaptığını söylediler. Öncelikli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının olması gerekirken; Türklerin anavatanlarında ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüğünü belirttiler” şeklinde konuştu. 

“EMEKLİLER AÇLIĞA VE SEFALETE MAHKUM EDİLDİ”

Emeklilerinde dert yanan kesimlerin başında geldiğini  anlatan İYİ Partili Kazım Yücel, “Enflasyon verilerinin gerçeği yansıtmadığını ve yapılan zam oranlarının çok komik olduğunu belirten vatandaşlar, emeklilerin açlığa ve sefalete mahkum edildiğini ziyaretlerimizde bizlere anlattılar ve yaşanan tabloya isyan ettiler” dedi.

“VATANDAŞI UNUTAN İKTİDAR YANDAŞI DOYURMAYA DEVAM EDİYOR”

Çarşı Pazar ziyaretlerinde esnafı ve vatandaşı dinleyen Yücel "Vatandaşın gündeminde koronavirüsmüş, salgınmış yok. Vatandaşın gündeminde ekonomi var, Suriyelilere aktarılan Milyar dolarlar var, komik maaş zamları var. Vatandaş bırakın gelecek planlamasını, günü bile nasıl kurtaracağını bilmiyor. İktidar, vatandaşı ve esnafı unutmuş, yandaşı doyurmaya devam ediyor. Emekliye zam verecekken 40 dereden su getiren iktidar, kısıtlamalarda kullanılmayan köprülerin geçiş paralarını yandaşlarına takır takır ödemeye devam ediyor. Esnafa 750 TL'lik kira yardımını ballandıra ballandıra anlatan AKP iktidarı kamunun ihalelerinin 3-5 yandaşa peşkeş çekmeye devam ediyor. Doymadılar, doymazlar da. Onlar için esnaf ve vatandaş yok hükmünde! Neyse mi İYİ’ler var. Esnaf ve vatandaş İYİ Parti’yi dört gözle bekliyor. Biz İYİ’ler, vatandaşı ve esnafı unutan AKP'yi milletimizin takdiri ile tarihin kirli sayfalarına göndereceğiz. Vatandaş bizimle İYİ olacak" dedi.