Vatandaş bunaldı!

Vatandaş bunaldı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ülkede yaşanan bazı olaylar ve sonrasında yapılan seçimlerden dolayı vatandaşın artık bunaldığını belirterek, “Vatandaş çok fazla bölünmüş, parçalanmış durumda. 4 senedir seçim, seçim, seçim… Hakikaten vatandaş da bunaldı. Psikolojimiz bozuluyor. Vatandaşlara baktığımızda da sinir, stres harbini çok yaşıyoruz. Bunu önlemek için de belediyelerin aktif sosyal etkinlikler yapması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

 Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 38 Kent TV’de,  Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci’nin sunduğu Sansürsüz programına katıldı.

Programda belediye çalışmaları hakkında bilgi veren Palancıoğlu, Ali Dağın’daki imarlaşma konusunun kendilerinden önceki bir durum olduğunu belirterek, “Biz Ali Dağın’da bundan sonraki süreçte imarlaşmaya izin vermeyeceğiz. Yaşananlar bizden önceki durum. Bir imar kararı alındığında onu geri çevirmek çok zor. Ama biz Ali Dağın’da imarlaşmayı önlemek için elimizden geleni yapıyoruz ve imkanlarımız ölçüsünde tedbirlerimizi alıyoruz” dedi.

“HAKİKATEN VATANDAŞ DA BUNALDI”

Programda ülke gündemine yönelik de değerlendirmeler de bulunan Palancıoğlu, ülkenin son yıllarda zor süreçler atlattığını ve art arda yapılan seçimlerinde vatandaşın psikolojisini bozduğunu söyledi. Başkan Palancıoğlu, vatandaşların da bölünmüş ve parçalanmış durumda olduğunu dile getirdi.

Palancıoğlu, “Vatandaş çok fazla bölünmüş, parçalanmış durumda. Uzun süredir de büyük bir stres altında. 17-25 Aralık operasyonu oldu, Gezi eylemleri oldu, 15 Temmuz darbe girişimi oldu, sürekli seçim. 4 senedir seçim, seçim, seçim, hakikaten vatandaş da bunaldı. Psikolojimiz bozuluyor. Vatandaşlara baktığımızda sinir, stres harbini çok yaşıyoruz. Çocukların sınavları olsun, ekonomik kaygılar olsun birçok ayrıştırma, farklı siyasi görüşlerden ayrışma oluyor, etnisiteden ayrıştırma oluyor. Bunların önüne geçmek, vatandaşları yaklaştırmak, iletişimlerini kurmak, bu stresi azaltmak için de belediyelerin aktif olarak çalışma yapması gerektiğini düşünüyoruz. Toplu programlar yaptığımızda yani şiir dinletileri, Çanakkale ile ilgili programlar, milli-manevi değerlerle ilgili programlarla vatandaşlar bir araya geliyor. Özellikle yamaç paraşütü alanımız, diğer alanlarımız bu tür programları yaptığımızda hakikaten vatandaşın teveccühü ile karşılaşıyoruz. Tıklım tıklım oluyor. Bu sayede vatandaşlar geliyor her görüşten, bize teşekkür ediyor. Bu etkinliklerle kaynaşma oluyor” dedi.

Haber: Cafer ZENGİN