Validen vatandaşlara çağrı!

Kayseri'de 30 Haziran gecesi yaratan ve büyük bir infial yaratan olayın ardından Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, son gelişmelerle ilgili bilgiler verdi. Vali Çiçek, vatandaşlara çağrıda bulundu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Validen vatandaşlara çağrı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri 30 Haziran pazar gecesi Suriyeli bir şahsın çocuğu taciz ettiği iddiası ile sarsıldı. Ülke gündemine oturan konuya ilişkin tüm detaylar yakından takip edilirken Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, son gelişmeleri paylaştı. 

Vali Çiçek, 30 Haziran gecesi başlayan olaylarda, 21 emniyet personelinin ve 1 itfaiye personelinin yaralandığını açıkladı. Çiçek, sosyal medya hesaplarından provakatif paylaşımlar yapan kişilerin tespitlerinin sürdüğünü ifade etti.  

Çiçek paylaşımında, “30.06.2024 tarihinde başlayan toplumsal olaylarda; 21 Emniyet personeli ve 1 itfaiye personeli yaralanmıştır. Olaylara karışanlarla ilgili olarak gözaltına alma işlemleri devam etmektedir. Video inceleme ve şüpheli tespit çalışmaları titizlikle sürdürülmektedir. Sosyal medya hesaplarından provokatif paylaşımlar yaparak, ‘Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Etme’ suçunu işlediği tespit edilen kişiler gözaltına alınmaktadır.   ⁠Şüphelilerin tespitine yönelik çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir.” dedi.

Vali Çiçek vatandaşların sakin ve sağduyulu davranmaını istedi. Çiçek açıklamalarından şu ifadeleri kullandı; “Değerli Kayserili hemşehrilerimiz geçmişten bugüne ülkemizin güvenlik ve bekası noktasında adeta bir sigorta şehir olan Kayserimizin kıymetli vatandaşlarının maksatlı çevrelerin başlattığı provokatif eylemlerin içerisinde yer alarak güvenlik güçlerimize zorluk çıkarmasına ve hemşehrilerimizin huzurunu bozmalarına izin vermeyeceğiz.

Vatandaşlarımızın itidalli davranarak hiçbir menfur eylemin içinde bulunmamalarını önemle rica ederiz”

Öte yandan, polis ekipleri tarafından eylemlerde gözaltına alınan 22 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.