Vali Gökmen Çiçek: Büyük fedakârlıklarla yazılan bir kahramanlık destanıdır

Yayımladığı mesaj ile vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, 'Birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının ispatı, büyük fedakârlıklarla yazılan bir kahramanlık destanıdır.' dedi.

Vali Gökmen Çiçek: Büyük fedakârlıklarla yazılan bir kahramanlık destanıdır
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, yayımladığı mesaj ile vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı. 
30 Ağustos Zafer Bayramı, ‘Birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının ispatı, büyük fedakârlıklarla yazılan bir kahramanlık destanıdır’ diyerek tanımlayan Vali Çiçek, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi. 


‘30 Ağustos 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Türk ulusunun ve ordusunun üstün çaba ve inancıyla kazanılan Meydan Muharebesi sonunda elde edilen zafer, zulme, işgale, esarete, teslimiyete karşı topyekûn haykırış, birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının ispatı, büyük fedakârlıklarla yazılan bir kahramanlık destanıdır.

Tarihi şanlı zaferler ile dolu olan milletimiz, 30 Ağustos Zaferi ile egemenliğini kayıtsız şartsız tüm dünyaya ilan etmiştir. Bu zafer ile Anadolu insanı topyekûn verdiği onurlu mücadelesini milli birlik ve beraberliğini ve milleti ile bütünleşmiş kahraman ordumuzun gücünü tüm dünyaya göstermiştir.

Aziz Türk Milleti’nin özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz anıtı olan bu anlamlı günün 102. yıldönümünü kutlarken, ecdadımızın fedakârlıklarını, azimlerini ve zor şartlar altında vermiş oldukları mücadeleyi hatırlıyor, bize bırakmış oldukları mirasa sahip çıkarak gelecek nesillere taşıma sorumluluğunu hissediyoruz. 

Geçmişten aldığımız ilhamla, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunu, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürmek ve bizden sonraki nesillerin de gurur ve onur duyacakları bir vatan bırakmak temel hedefimiz olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, milli egemenlik, birlik ve beraberlik kavramlarının anlam ve vücut bulduğu 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, hayatta olan kahraman gazilerimize de sağlık ve huzurlu bir ömür diliyorum.'