VALİ'DEN, TABİP ODASI BAŞKANINA YANIT: HER ŞEY KONTROL ALTINDA

VALİ'DEN, TABİP ODASI BAŞKANINA YANIT: HER ŞEY KONTROL ALTINDA
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Vali Şehmus Günaydın, Kayseri Tabip Odası Başkanı Mehmet İlhan Şahin’in, “Yöneticiler inisiyatif almaktan kaçındıkça Kayseri’de salgın kontrolden çıktı” açıklamasına yanıt verdi. Vali Günaydın, “Her şey kontrol altında” dedi.

Tabip Odası Başkanı İlhan’ın yaptığı açıklamalara yanıt veren Vali Günaydın, “Bu konuda somut önergesi ve düşüncesi olan herkese açacağız. Eğer arkadaşlarımızın somut önergesi varsa bunları bizlere iletebilir. Hayır öyle bir şey yok. Bizim bunu söyleyebilmemiz için bunu ortaya koymaları lazım” Her şey kontrol altında. Durum riskli ve ciddi dedik. Sürdürülemez bir durumda değiliz dedik. Bunun böyle gitmeyeceğini defalarca tekrarladık. Bu riskli durumdan kurtulmak için bu kampanyayı başlattık.  Hepimizin somut önerilerle destek vermesini bekliyoruz. Kim olursa olsun hangi kurum kişi olursa olsun bu konuda ortaya koyacağı somut önerileri dikkate alırız.” diye konuştu.

KAYSERİ TABİP ODASI BAŞKANI NE DEMİŞTİ?

Kayseri Tabip Odası Başkanı Şahin, bir süre önce yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: Artık yeter! Kayseri yanıyor! Yönettiği şehir için sorumluluk alamayanlar koltuklarını hemen terk etsin. Her gün stres altında harap, bitap çalışan sağlıkçıların, korunduğu halde hastalığı kapanların, ihtiyacı olduğu halde hastaneye yatırılamayanların vebalini nasıl taşıyacaksınız? Yöneticiler insiyatif almaktan kaçındıkça Kayseri’de salgın kontrolden çıktı. Salgın yönetimindeki başarısızlığın bedeli yöneticiler için belki sadece itibar kaybı olacak. Ama hekimler, sağlık çalışanları ve tedbir almasına rağmen hastalığa yakalananlar o bedeli canıyla ödüyor.”

 Kayseri Tabip Odası Başkanı Mehmet İlhan Şahin, salgının kontrolden çıktığını öne sürmüştü.