Vali Çiçek'ten 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Çiçek, 'Ülkemiz, fedakâr evlatlarının çalışmaları ve gayretleri ile daima yükselecek ve ilelebet payidar kalacaktır.' dedi. Detaylar haberimizde.

Vali Çiçek'ten 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Kayseri Valisi Gökmen Çiçek bir kutlama mesajı yayımladı. Vali Çiçek mesajında şu ifadelere yer verdi; 

“Bağımsızlık düşüncesi ile 29 Ekim 1923’te ilan edilen, Gazi Mustafa Atatürk'ün ‘En Büyük Eserimdir’ diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 101’inci yıl dönümünü kutlamanın gururunu, onurunu ve sevincini yaşamaktayız. 

Esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen aziz milletimiz, istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı başlattığı kurtuluş savaşını, tarihte benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla zaferle taçlandırmıştır. Bu büyük zaferin ardından, 29 Ekim 1923’te, ‘egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. 

Cumhuriyetimizin kurulduğu 29 Ekim 1923 yılından itibaren geçen 101 yılda sürekli gelişen ekonomisi, sağlık, eğitim, bilim, spor, kültür alanındaki başarıları ve demokrasisiyle dünyanın güçlü ülkeleri arasındaki yerini alan ülkemiz, aziz milletimizin fedakâr evlatlarının çalışmaları ve gayretleri ile daima yükselecek ve ilelebet payidar kalacaktır. 

Temel değerlerine gönülden bağlı olan aziz milletimizin ve Kayserili hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyor, başta Cumhuriyet’imizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu cennet vatanın ilelebet yaşatılması uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyor, hayatta olan kahraman gazilerimize de sağlık ve huzurlu bir ömür diliyorum.”