Vali Çiçek açıkladı! Artık Kayseri'nin kadrolu bir ekibi var

Devlet Tiyatroları Ekim ayında perdesini açıyor. Gelişmeler hakkında bilgi veren Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, artık Kayseri'nin de kadrolu bir tiyatro ekibine sahip olduğunu vurguladı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Vali Çiçek açıkladı! Artık Kayseri'nin kadrolu bir ekibi var
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın Kayseri ziyareti sırasında gündeme getirdiği ancak sonrasında bir dönem sürüncemede kalan Devlet Tiyatroları konusunda Kayseri adına sevindirici gelişmeler yaşanıyor.

Vali Çiçe açıkladı! Artık Kayseri'nin kadrolu bir ekibi var

İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrün Dursun ile gelişmeler hakkında bilgiler veren Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri’nin kültürel etkinliklere yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi ve siyasilerin gayreti ile Devlet Tiyatroları konusunda çok büyük bir gelişmenin kaydedildiğini ifade eden Vali Çiçek, “Bizim donanımlı ve sürekli oyunu olan bir tiyatro ekibine ihtiyacımız vardı. Büyükşehir Belediyesi ve siyasilerin yoğun gayretleri sonucu tiyatro ile ilgili çok büyük bir gelişme katedildi… Daha önce kendi sanatçılarımız yoktu. Dışarıdan belirli sürelerle oyunlar gelirdi. Artık kendi sanatçılarımız var. Kendi tiyatro ekibimiz var. Kendi tiyatro yönetimimiz var. Bundan önce bir tiyatro salonumuz vardı. Kültür Müdürlüğümüz oyun isterdi. Haftada ya da ayda bir oyun gelirdi. Şu an kendi sanatçılarımız, kendi idare ekibimiz aramızdalar. Kültür şehri olarak Kayseri Ciddi bir aşama kaydetti. Çok daha sık tiyatro oyunlarının oynanmasına imkan sağlanacak.” Yaşanan gelişmelerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çiçek, Devlet Tiyatroları’nın Kayserili ekibinin ekim ayında perdelerini açacağını da sözlerine ekledi.