Uzmanlar uyardı: Hasta ediyor!

Bunaltıcı sıcaklar zaman zaman etkisini gösteriyor. Kayseri'de de bunaltan sıcaklara dikkat. Uzmanlar, bu konuda vatandaşları uyardı. Uyarıda, 'Aşırı sıcaklar resmen hasta ediyor' ifadeleri kullanıldı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Uzmanlar uyardı: Hasta ediyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Aşırı sıcaklar hayatı olumsuz etkiliyor. Özellikle güneşin etkisini daha fazla hissettirdiği 10 ila 16 saatlerine dikkat çeken uzmanlar, bu saat aralığına dikkat çekiyor ve açık havada dolaşmanın bazı riskleri beraberinde getireceğini belirtiyor. 

Uzmanlar uyardı: Hasta ediyor!

Kayseri Melikgazi Hastanesi doktorları da sıcak hava konusunda vatandaşları uyardı. Uyarıda, 'Aşırı sıcaklar resmen hasta ediyor' denildi. 

Terleme uyarısı

Hava sıcaklığının yükselmesinin pek çok sağlık sorununa davetiye çıkardığını belirten uzmanlar, 'Terleme devam ettiği sürece, yeterince su ve tuz almak şartıyla çok yüksek ısılara dayanılabilir' denildi.   'Nem oranı yükseldiğinde, terleme ile olan sıvı kaybı azalmaya başlar ve böylece sıcak çarpması ihtimali artar' ifadelerinin de kullanıldığı uyarıda, insan vücudunun sıcaklara 1-2 hafta içinde uyum sağlayacağı da dile getirildi.