Uzmanı konuştu: O fay 6,8 büyüklüğünde bir deprem üretebilir

Tokat'ta dün gece saatlerinde meydana gelen depremin ardından Kayseri Jeoloji Mühendisleri eski İl Temsilcisi Adnan Evsen'den dikkat çeken açıklamalar geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Uzmanı konuştu: O fay 6,8 büyüklüğünde bir deprem üretebilir
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Deprem ülkesi olan Türkiye’de 6 Şubatın izleri henüz silinememişken sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor. Özellikle son günlerde yaşanan 4 ve üzeri büyüklüğünde yaşanan depremler vatandaşları endişelendiriyor. 

Son olarak Tokat’ın Sulusaray ilçesi Dutluca Mahallesi, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan bilgilere göre, dün gece saat 23.20’de 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntının derinliği 7 kilometre olarak açıklanırken akıllara nisan ayında yaşanan 4,7 ve 5,6 büyüklüğünde depremler geldi. Vatandaşlar telaşlanırken kentte olumsuz herhangi bir durumun söz konusu olmadığı paylaşıldı. 

Diğer yandan Kayseri Jeoloji Mühendisleri eski İl Temsilcisi Adnan Evsen yaşanan depremin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Evsen, açıklamasında, “Sulusaray (Tokat)'da KAF'dan ayrılan Buğdaylı Fayı’nın 5 km güneyinde 4,0 Mw büyüklüğünde deprem olmuştur. Buğdaylı Fayı 30 km uzunluğunda olup Wells ve Coppersmith eşitliğine göre 6,8 Mw büyüklüğünde deprem üretebilme kapasitesine sahiptir.” dedi.