'Uzman Eller' ile işinin sahibi oldu

Kayseri Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kırsal kalkınmada uzman eller destekleme projesinden  faydalanan Emine Albayrak hayalini gerçekleştirdi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bültenimizde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Uzman Eller' ile işinin sahibi oldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kırsal kalkınmada uzman eller destekleme projesinden  faydalanan Kayserili Emine Albayrak adlı vatandaşın hayalini gerçekleştirdi. Uzman Eller Projesi bu kez Kayseri’ye uzandı. 

'Uza

Kayserili Albayrak, Uzman Eller Projesi desteğiyle 73 adet merinos hayvan yetiştirmektedir. Daha önceleri ailesiyle birlikte çalışan Albayrak proje kapsamında şunları aktarmıştır:

'Emine Albayrak. Kayseri’nin Develi ilçesinde yaşıyorum. Erciyes Üniversitesi sağlık bölümü mezunuyum. Mezuniyetimden bu zamana kadar ailemin hayvancılık işletmesinde çalıştım. Sonra kendi işletmemi kurmaya karar verdim. Bu kapsamda devletin verdiği hibe ve desteklemeleri araştırmaya başladım. Araştırdıktan sonra bir sosyal medya mecrasında Uzman Eller projesine denk geldim ve başvurmaya karar verdim. Başvurum kabul edildi daha önceki yaptığım koyunculuktan dolayı koyunculuk yapmaya karar verdim. Öncelikle hangi koyun ırkını yapacağıma karar verdim. Merinos ırkını tercih ettim. 70 tane dişi 3 tane erkek olmak üzere toplamda 73 başlıklı işletme kurdum. Şuan işletmemiz yeni çalışmaya başladı. Bu kapsamda Kayseri il Tarım Müdürlüğü çok  destek oldu sağolsunlar. Umarım yaptığım işle beraber diğer kadın girişimcilere de örnek teşkil ederim. Tarım Bakanlığı’na çok teşekkür ederim.'

'Uza

Merinos Türkiye melez yeni koyun tiplerindendir. Birçok yerli koyun ırkların ıslahında kullanılmıştır. Yabancı ırklara göre daha dayanıklı ama verimi düşük olan koyunlar bu olumsuzluğunu düzeltmek için çok gayret gösterdiler. Merinoslaştırmanın evveliyatı Osmanlı’ya kadar gider. Ilıman bölgelere uygun olan Karacabey merinosundan sonra daha karasal ve sert bir iklim yapısına sahip orta Anadolu için de akkaraman kökenli, nispeten onun dayanıklılığında, orta Anadolu’nun verimli sayılabilecek meralarından iyi faydalanan ama verim olarak daha üstün Anadolu merinosu ve daha sert iklimli yerler için akkaraman koyunu ile doğal olarak çiftleşebilen yine akkaramanın yetiştiği her yerde yetişen ama daha verimli ve daha üretken malya koyununu geliştirdiler.