Uyuşturucu ile mücadele için 'ALO 191'

'Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü' dolayısıyla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Uyuşturucu ile mücadele için 'ALO 191'

Uyuşturucu kullanımı, toplumun hem bugününü hem geleceğini tehdit eden, maddi ve manevi kayba sebep olan önem bir sorundur. Uyuşturucu kullanımına bağlı zararlar, sadece kullanıcı ile sınırlı sağlık zararlarından ibaret değildir. Sağlığa zararının yanı sıra hem kişinin ailesine içinde bulunduğu çevreye ve toplumun tamamına yansıyan sosyal, hukuki ve ekonomik zorlukları da beraberinde getirir. 

Bu sebeplerle Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 1987 yılında, uyuşturucu kullanılmayan sağlıklı bir toplum hedefine ulaşmak, uyuşturucu ile mücadele konusunda uluslararası alanda eylem ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla 26 Haziran tarihini ‘Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü’ olarak kabul etti. Farkındalık oluşturmak ve toplum bilincinin artırılması amacıyla dünyada olduğu gibi ülkemizde de 26 Haziran tarihi Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü olarak kutlanıyor.

Bu önemli günde sağlıklı yaşam davranışlarının önemi ve uyuşturucu kullanımının zararlarına dikkat çekiliyor. Kayseri Sağlık Müdürlüğü tarafından bu gün unutulmadı. Uyuşturucuyu bırakmak ya da kullanan bir yakınının bırakması için destek olmak isteyenlere hatırlatma yapılarak ALO 191 numaralı Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı’nı arayabilecekleri hatırlatıldı. Paylaşımda, “Uyuşturucuyu bırakmak veya kullanan bir yakınınıza bırakması için destek olmak istiyorsanız ALO 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı’nı arayabilirsiniz.” denildi.