Uyarılar peş peşe geliyor… Dışarıya çıkacak olanlar dikkat!

Kayseri Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından peş peşe uyarılar yapılmaya devam ediyor. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Uyarılar peş peşe geliyor… Dışarıya çıkacak olanlar dikkat!

Hafta içerisinde hafif serin bir havayı geride bırakan Kayseri için hem meteoroloji hem valilikten uyarılar gelmişti. Özellikle hafta sonu yağışın beklendiği Kayseri’de dün yağışlı hava etkisini gösterdi. Akşam saatlerinde etkisini artıran yağmur vatandaşlara zor anlar yaşattı. Kayseri’nin incisi Erciyes’te ise kar yağışının etkili olduğu görüldü. 

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından bugün için de bir uyarı yapıldı. Açıklamada, bölge genelinin çok bulutlu, zamanla parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların öğle saatleri itibariyle Sivas, Kayseri ve Nevşehir çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağının tahmin edildiği ifade edildi. 

Uyarılar peş peşe geliyor… Dışarıya çıkacak olanlar dikkat!

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyredeceği söylenirken kuvvetli yağış ve zirai don olaylarına karşı vatandaşların tedbirli olunması istendi. Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılarda şu ifadeler kullanıldı;

“Kuvvetli yağış uyarısı: Yapılan son değerlendirmelere göre beklenen yağışların Sivas, Kayseri ve Nevşehir çevrelerinde yer yer kuvvetli(21-50 kg/m2)olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, ani kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Zirai don uyarısı: Yapılan son değerlendirmelere göre bölge genelinde gece saatlerinden itibaren hafif ve yer yer orta kuvvette zirai don beklenmektedir. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”
 

Uyarılar peş peşe geliyor… Dışarıya çıkacak olanlar dikkat!