Ünlü sanatçı Kayseri'deki korkunç olayı paylaştı!

Kayseri'de meydana gelen ve günlerce ülke gündeminden düşmeyen, konuşulan korkunç olayı ünlü sanatçı yeniden gündeme taşıdı. Ünlü isim Gülben Ergen, kayıp çocuklara dikkat çekti. Son günlerde yaşanan bazı olaylar o acı olayı hatırlattı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Ünlü sanatçı Kayseri'deki korkunç olayı paylaştı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de 15 yıl önce yaşanan korkunç olay hala hafızalardaki yerini koruyor.  Kentte  çocukların bayramda şeker toplama geleneğini de yok eden korkunç olay yeniden gündeme geldi.  Diyarbakır'da Kur'an Kursu çıkışında evine dönmeyince ve bir daha haber alınamayınca günlerdir arama çalışmaları  devam eden 8 yaşındaki Narin'in kaybından sonra Kayseri’deki olay yeniden gündeme geldi.

Ünlü sanatçı Kayseri'deki korkunç olayı paylaştı!

Ünlü sanatçı kayıp çocuk rakamlarını paylaştı

Türkiye'de son 9 yılda kaybolan çocuk sayısı toplam 104 bin 531 olarak ifade edildi. Bu veriler bir süre önce Kayseri’ye bir düğün için gelen ve sahne alan ünlü sanatçı Gülben Ergen de paylaştı. Ergen, ‘TÜİK, 2014'te 17 bin çocuğun kaybolduğunu bu rakamın ise son 9 yıl içindeki en yüksek rakam’ olduğunu bildirdi’ şeklinde bir paylaşım yaptı.

Ünlü sanatçı Kayseri'deki korkunç olayı paylaştı!

 Diyarbakır’da kaybolan Narin, Talas’taki olayı yeniden hatırlattı

Kaybolan Narin’le ilgili de paylaşımlarıyla dikkat çeken ünlü sanatçı kayıp çocuklarla ilgili paylaşımlarında Kayseri’deki korkunç olaya da yer verdi. Ergen, Kayseri’nin Talas İlçesi’nde  yaşanan dehşeti de paylaştı. 2009 yılında Ramazan Bayramı’nın 2’nci gününde şeker toplamak için evden çıkan Ahmet Tuna Tekin, kardeşi Dilruba Tekin ve komşuları Türkan Ay kaybolmuşlardı.

Özel ekip kuruldu ve olayı aydınlattı

Günlerde ekipler çocukları bulabilmek için seferber oldu. O günlerde olay Türkiye gündeminden de düşmedi. Çocukların bulunması için o günlerde 10 kişilik özel bir ekip kuruldu. Talas’ta her yer didik didik edildi. Ekibin yaptığı çalışmalar tam 556 gün sonra sonuç verdi ve olay tüm yönleriyle aydınlatıldı. Çocukları şeker toplamak için evine gittikleri Uğur Veli Gülışık’ın alıkoyduğu ve sonra da vahşice öldürdüğü  ortaya çıktı. Katilin, 3 çocuğu öldürdükten sonra Yozgat'ın Çayıralan ilçesinde dere kenarında toprağa gömdüğü belirlendi. 

Ünlü sanatçı Kayseri’deki o korkunç olayı hatırlattı

Aradan geçen 15 yılın ardından bu olay bir kez daha ünlü sanatçı Gülben Ergen tarafından gündeme taşındı. Ergen sosyal medya hesabından vahşice katledilen 3 çocuğu paylaştı ve şu ifadeleri kullandı: Kayseri’de şeker toplamak için evden çıkan üç evlattan bir daha haber alınamadı. Türkan, Ahmet , Dilruba.

Ünlü sanatçı Kayseri'deki korkunç olayı paylaştı!

O olayla ilgili dikkat çeken diğer detaylar

Ahmet Tuna Tekin, Dilruba Tekin kardeşler ile arkadaşları Türkan Ay, 2009 yılının Ramazan Bayramı'nda her yıl olduğu gibi şeker toplamaya çıktı ve kayboldu. Çocukların izine 1.5 yıl sonra Emniyet Gene Müdürlüğü'nde oluşturulan özel bir ekibin yaptığı çalışmalar sonucunda ancak ulaşıldı. Polis ekiplerince, şüpheli bulunarak gözaltına alınan 35 yaşındaki Uğur Veli Gülışık, yapılan sorgulamalardan sonra çocukları öldürdüğünü itiraf etti. Sanığın itirafları üzerine üç talihsiz çocuğun cesedine, Yozgat'ın Çayıralan ilçesine bağlı Aşağı Yahyasaray köyü Yahyasaray Barajı yakınlarında yol kenarında, sanığın gömdüğü yerde ulaşıldı. Tutuklandıktan sonra cezaevinde intihar girişiminde bulunan Uğur Veli Gülışık'a yapılan yargılama sonrasında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası verilmişti. 

Ünlü sanatçı Kayseri'deki korkunç olayı paylaştı!