Ünlü sanatçı hayatını kaybetti

Ünlü sanatçı hayatını kaybetti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türk Sinemasın'da birçok unutulmaz filmde rol alan ünlü sanatçı Ayşen Guruda, hayata veda etti. Bir süredir yoğun bakımda tedavisi devam eden Türk tiyatro ve sinema oyuncusu Ayşen Gruda 74 yaşındaydı.

Birçok filmde gönüllere taht kuran, Yeşilçam'ın en iyi yardımcı oyuncuları arasında yer alan, 'Domates güzeli' lakabıyla bilinen Ayşen Gruda kimdir?

Ayşen Gruda, 30 Kasım 1945 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Ayşen Gruda, domates güzeli lakabıyla tanındı. Babası tren makinisti olan Gruda, üç kız kardeşten ortancasıdır. Ablası Ayten oyunculuğu seçti, Avni Dilligil’in tiyatro ekibinde yer aldı. Ayşen, Avukat olmak istiyordu, ancak babası ölünce Lise 2 öğrencisiyken geçim sıkıntısı yaşamamak için oyunculuğa başladı. Gruda’nın tiyatroya adımını atması Tevfik Bilge’nin turne tiyatro ekibinde yer almasıyla profesyonel olarak başladı. Turnelerden birinde Ankara Meydan Sahnesinde tiyatro oyuncusu Yılmaz Gruda ile tanışıp evlendi. Elvan adında bir kız çocuğu dünyaya getirdiğinde bir süre tiyatroya ara verdi. Ancak bu evlilik uzun sürmedi. Kızlığında soyadı Erman olan Ayşen Gruda, boşandıktan sonra da bu soyadla tanındığı için soyadını değiştirmedi.