Ünlü doktor, acı haberi verdi!

Türk ortopedisinin gelişmesinde unutulmaz katkıları olan ilk Türk kadın ortopedistlerden Dr. Albay Zeynep Karaosmanoğlu'nun vefat etti. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Ünlü doktor, acı haberi verdi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'nin tanınmış ortopedi ve travmatoloji uzmanlarından Profesör Doktor Sinan Karaoğlu, Türk ortopedisinin gelişmesinde unutulmaz katkıları olan ilk Türk kadın ortopedistlerden Dr. Albay Zeynep Karaosmanoğlu'nun vefat ettiği duyurdu.

Kayseri Asker Hastanesi’nden 1979 yılında albay rütbesi ile emekli olan Dr. Albay Zeynep Karaosmanoğlu'nun vefat haberini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran Profesör Doktor Sinan Karaoğlu, şu açıklamada bulundu; "Ülkemizin ilk kadin ortopedistlerinden Dr. Albay Zeynep Karaosmanoğlu'nun vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. TOTBİD ailesi olarak merhume meslektaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm ortopedi camiasına başsağlığı dileriz. Nur içinde yat Zeynep hocam..."

Dr. Zeynep Karaosmanoğlu kimdir?

1937 Kırım doğumlu olan Dr. Zeynep Karaosmanoğlu, askeri öğrenci olarak girdiği İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni 1961 yılında bitirdi. Bir süre pratisyen hekim olarak çalıştıktan sonra, Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde
ortopedi ihtisası yaptı. İlk olarak Ankara Mevki Hastanesi’nde çalıştıktan sonra, en son görev yeri olan Kayseri Asker Hastanesi’nden 1979 yılında albay rütbesi ile emekli oldu. Pek çok ortopedik girişimi uygulamakla beraber ağırlıklı olarak travma olguları ile uğraştı.