Ünlü deprem uzmanından Kayseri'deki depremlerle ilgili dikkat çeken açıklama!

Ünlü Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, Kayseri'de son 3 günde meydana gelen depremlerle ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Detaylar Kayseri Olay'da

Ünlü deprem uzmanından Kayseri'deki depremlerle ilgili dikkat çeken açıklama!

Ünlü Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, Kayseri'de son 3 günde meydana gelen depremlerle ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Kayseri'de son 3 gün içinde meydana gelen depremlerle ilgili önemli açıklamalarda bulunan ünlü Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, bu sarsıntıların deprem olarak kabul edilmemesi gerektiğini belirtti. Çarşamba günü Bünyan'ın Büyüktuzhisar Mahallesinde 3.1 ML büyüklüğünde bir deprem yaşanmıştı. Geçtiğimiz gün ise Tomarza ilçesinin Emiruşağı mevkiinde akşam saatlerinde 1.4 ML büyüklüğünde, sabah saatlerinde ise Pınarbaşı ilçesinin Hanköy mevkiinde 1.7 ML büyüklüğünde sarsıntılar kaydedildi. Bugün ise akşam saatlerinde Yahyalı ilçesine bağlı Ulupınar mevkiinde 2.4 ML büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Son 3 günde meydana gelen bu depremlerle ilgili olarak Dr. Demirtaş, "Bunlar deprem olarak kabul edilmez, yerkabuğundaki gürültüler... Bu büyüklükte ülkemizde her yıl 25 bin depremcik olur," dedi.