Ünalmış'tan belediyeye 'sucuk' tepkisi!

Kayseri'de ulaşıma ve ekmeğe peş peşe yapılan zamlara tepki CHP İl Başkan Yardımcısı Niyazi Ünalmış'tan geldi. Ünalmış, 'Büyükşehir Belediyesi, ulaşıma, ekmeğe zam yaparak yeni sucuk partileri düzenleyecekmiş.' dedi. Detaylar haberimizde.

Ünalmış'tan belediyeye 'sucuk' tepkisi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de yaşanan zam furyası tepkileri beraberinde getirdi. Geçtiğimiz aylarda ilk olarak 7,5 TL’den satılan somun ekmek 9 TL’ye çıktı. Gözler belediyenin ekmeğine çevrilmişken Kent Ekmek’ten de zam haberi geldi. Kent Ekmek 200 gramlık somun ekmeğin fiyatını 5 TL’den 7 TL’ye çıkardı. Ekmeğe zam konusu gündemdeki yerini korurken bir zam haberi de ulaşım için geldi. UKOME, fiyat listesinde güncelleme yaparak, tam bileti 16,50 TL’den 20 TL’ye, öğrenci biletini 9 TL’den 11 TL’ye çıkardı. 

Peş peşe yapılan zamlara Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkan Yardımcısı Avukat Niyazi Ünalmış, sert bir dille tepki gösterdi. İl Başkan Yardımcısı Ünalmış, geçtiğimiz günlerde Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ndeki etkinliğinde dağıtılan sucukları hatırlatarak açıklamalarda bulundu. 

Ünalmış'tan belediyeye 'sucuk' tepkisi!

‘Kendilerine kesecekleri cezayı yine vatandaşa kestiler’

Ünalmış, “Vatandaşın birçok sorununa kulağını kapatan, vatandaşın gerçek gündeminden uzak, ‘he deyip geçen’ belediye yetkilileri, vatandaş ekmek kuyruklarında sıra bekler halde iken ‘sucuk partileri’ ile ülke gündemine oturan belediye başkanı ve yetkilileri kendilerine kesecekleri cezayı yine vatandaşa kesip vatandaşın günlük ihtiyaçlarına zam yapmakta buldular çareyi… Sucuk partisi deyince, şunu söylemeden de geçemeyeceğim… Çıkıp basının önünde ‘biz yemedik, dağıttık’ diyen AKP’li yetkililerin, vatandaşa değil de bir grup etkinliğe katılanlara ikram ettiği sucuğu şimdi tüm vatandaşlara lütuf gibi dağıtmaya karar verdikleri duyuldu… 

1 ton sucuk dağıtacaklarmış… Vatandaşın gerçek gündeminden uzak, emeklinin, öğrencinin, işçinin rahatça yiyemediği sucuğu, eti lütuf gibi onlara dağıtılacağının söylenmesi vatandaşla dalga geçmek değil de nedir sizce? Vatandaşa kendinizce lütuf gibi dağıtacağınız sucukların paralarını günü gelmeden vatandaştan almaya utanmıyor musunuz? Yazık, yazık…Ne diyelim! Takdiri Kayseri halkına bırakıyoruz…