Ümit Özer, 'Yine kimi kullandılar dedik'

Ümit Özer, 'Yine kimi kullandılar dedik'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ümit Özer, partisinin Kocasinan İlçe teşkilatına yönelik saldırıyı gerçekleştiren şahsın CHP üyesi çıkması ile ilgili olarak, “Bizim derdimiz bunların arkasındaki güç” dedİ.

Cumhuriyet Halk Partisi Kocasinan ilçe teşkilatına yönelik saldırının yankıları sürüyor.

Olayla ilgili olarak gözaltına alınan kişinin çıkarıldığı mahkemece tutuklanması ve bu şahsın CHP üyesi çıkmasını değerlendiren İş Başkanı Ümit Özer, bu kişilerin özellikle seçildiğini ve kurgulandığını savundu. Hacılar ilçe teşkilatına yapılan kundaklama olayını da hatırlatan Özer, açıklamasında “Biz bunları yaptıranları istiyoruz, arkasındaki güç bizim için önemli olan.” dedi.

“YİNE KİMİ KULLANDILAR? DEDİK”

Özer, “Daha öncede Hacılar’da da benzer bir sorun olmuştu. Maalesef bu kişiler özellikle seçiliyor. Özellikle kurgulanıyor, kullanılıyor, alet ediliyorlar. Biz bunları yaptıranları istiyoruz. Bunların arkasındaki güç bizim için önemli olan 17 yıldır ülkeyi yöneten zihniyetin insanlara aşıladığı kin, nefret, ayrıştırıcı, ötekileştirici duyguların bir sonucu olarak görüyorum. Bu yapılanda inanın hiç birimiz de şaşırtmadı. ‘Yine kimi kullandılar?’ dedik” şeklinde konuştu.

KADIN CİNAYETİNDE KARAR TEPKİSİ!

Kayseri’de bir alışveriş merkezinin teras katında eşine kurşun yağdırarak öldüren kocaya 17 yıl 6 ay hapis cezası verilmesini de değerlendiren Özer, cezaların caydırıcı olması gerektiğini ifade ederek, ” Cezalar caydırıcı olmadıkça, adalet sisteminde bir caydırıcılık olmamışsa başka bir sonuç bekleyemezsiniz.Neredeyse adama iyi ki öldürdün teşekkür ederiz diyecekleri bir noktaya geleceğiz yakında” dedi.