Ümit Özer, 'Çantada keklik görmenin karşılığını görecekler'

Ümit Özer, 'Çantada keklik görmenin karşılığını görecekler'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP İl Başkanı Ümit Özer, düzenlediği basın toplantısında iktidara yüklendi. Özer, “Halka tepeden bakan bu zihniyet, Mart 2019 yerel seçimlerinde seçmeni çantada keklik görmenin karşılığını görecek” dedi. Diğer yandan Özer, belediye başkan adaylıkları için başvuru süresinin 27 Ekim’de sona ereceğini ifade ederek, geçtiğimiz hafta sonu 2 CHP’li Milletvekilinin kentte nabız yokladığını ve bazı görüşmeler yaptıklarını söyledi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ümit Özer, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda iktidara yüklenen Özer, “AK Parti için sonun başlangıcı 2019 Mart seçimlerinde olacak” sözleri ile dikkat çekti. Özer, şunları söyledi, “24 Haziran seçimlerini geride bıraktık. Seçim başarısı için her yolu mubah gören, bu uğurda yetimin hakkını, kamunun olanaklarını hiç eden siyasi iktidar parlamentodaki çoğunluğunu kaybetse de, dün en ağır hakaretlerle üzerine gittiği ittifak ortağının desteği ile yeniden iktidar olmayı başardı. Fakat bu başarısı uzun sürmeyecek. AKP iktidarının temelleri nasıl ki 1994 yerel seçimlerinde atıldı ise AKP için sonun başlangıcı da Mart 2019 seçimleri olacak, bundan kimsenin kuşkusu olmasın.”

“BU SEÇİMLERDE UMMADIKLARI TEPKİYLE KARŞILAŞACAKLAR”

AK Parti’nin yerel seçimlerde hiç ummadığı bir tepki ile karşı karşıya kalacağını iddia eden Özer, “Yerel seçimlerde seçmeni çantada keklik görmenin karşılığını görecekler.” diye konuştu. Özer, “Sadece rantı düşünen, şehirlerimizi kimliklerinden kopartıp birer beton yığını haline getiren, yanlışlarını da halkımızın dini duygularını sömürerek gizleyen, AKP  bu seçimlerde hiç ummadığı bir tepki ile karşı karşıya kalacak. ‘Ceketimi koysam kazanır’ düşüncesiyle, halkımızın tercihlerini küçümseyen, halka tepeden bakan bu zihniyet Mart 2019 yerel seçimlerinde seçmeni çantada keklik görmenin karşılığını görecek.” dedi.

“2 VEKİL KAYSERİ’DE VATANDAŞIN NABZINI TUTTU”

Kayseri’de vatandaşın nabzını tutmak için  hafta sonu 2 milletvekilinin çalışma yaptığını dile getiren Özer, yerel seçimler nedeniyle aday adaylık  başvuru tarihini 26 Ekim’e uzatıldığını söyledi. Özer, “Mart 2019 seçimleri öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi il örgütü olarak biz de çalışmalarımıza günler öncesinden başladık. Genel Merkezimizde seçim takvimini günler öncesinden belirleyerek, son başvuru tarihini 19 Ekim olarak açıklamıştı. Ancak daha sağlıklı bir sonuç elde edebilmek için bu tarih 26 Ekim tarihine kadar uzatıldı. Milletvekillerimiz ve genel merkez yöneticilerimiz Türkiye’nin dört bir yanına dağılarak, halkımızın nabzını tuttu. Bu bağlamda Balıkesir Milletvekilimiz Ahmet Akın ve Sivas Milletvekilimiz Ulaş Karasu da hafta sonu Kayseri’deydi. Milletvekillerimiz iki gün boyunca kanaat önderleriyle, sivil toplum örgütü temsilcileriyle, esnaflarla ve tebdili kıyafetle vatandaşlarımızın arasına katılarak Kayseri’nin nabzını tutmaya çalıştı.” diye konuştu.

“NEVŞEHİR’DE ÇALIŞTAY YAPACAĞIZ”

23 Ekim günü Nevşehir’de bir çalıştay düzenleyeceklerini de dile getiren Başkan Ümit Özer, “23 Ekim Salı Günü Nevşehir Gülşehir’de bir Çalıştay yapacağız. Öncelikle bu çalıştayımız için bize güç veren Kartal Belediye Başkanımız Sayın Altınok Öz ve Kapadokya Kartal Otel’e teşekkür ediyoruz. Elbette otelin kapasitesi doğrultusunda çalıştayımıza herkesi davet edemedik ama Kayseri’nin Mart 2019 seçimlerinde, nasıl doğru adımlar atması gerektiği konusunda en doğru yol haritası çizecek bir katılımın olacağını belirtmek isterim. Mart 2019 seçimleri için görüş ve önerileri olan, niyeti de üzüm yemek olan partililerimiz ve dostlarımız için her zaman kapımız açık. Her zaman onları dinlemeye, görüşlerinden faydalanmaya hazırız. Biz ortak aklın, bilimin, demokrasinin yanında olan bir partiyiz Çalıştayımızın ardından da Cumhuriyet Halk Partisi’ni başarıya taşıyacak” dedi. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan üst geçitlere “ucube” diyen Başkan Özer, “Betona, ranta değil, kent kimliğine değer veren projelerimizle halkımızın karşısına çıkacağız.”şeklinde konuştu.

“HALKIN SORUNLARINI ÇÖZMEK GİBİ BİR  DERTLERİ YOK”
“Ak Parti’nin halkın sorunlarını çözmek gibi bir derdi yok” ifadelerini de kullanan CHP İ l Başkanı Ümit  Özer, “Halkımız 24 Haziran seçimlerinin ardından bir kez daha gördü ki AK Parti’nin halkın sorunlarını çözmek gibi bir derdi yok. Bunu emeklilikte yaşa takılanların sorunlarına gösterdikleri ciddiyetsizlikten de anlayabilirsiniz. Kendileri 40’lı yaşlarda emekli olurken halkına bunu çok görenler; halka gelince para yok diyerek halkın taleplerini görmezden gelip, kendilerine yazlık, kışlık, uçan saraylar alanlara halkımız en güzel yanıtı Mart 2019 seçimlerinde verecektir.” dedi. CHP’den belediye başkan aday adayları konusunda da açıklama yapan Başkan Özer, ilçeler bazında yeterince aday adaylarının olduğunu dile getirdi.

(Haber Merkezi)