Ülkü Ocaklarından Fırat Yılmaz Çakıroğlu bilgi yarışması

Ülkü Ocaklarından Fırat Yılmaz Çakıroğlu bilgi yarışması
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Ülkü Ocakları tarafından geleneksel hale getirilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu Bilgi Yarışmasının ikincisi Pazar günü yapıldı.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Ortaöğretim Birimi tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan ve geleneksel hale getirilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu Bilgi Yarışmasının ikincisi Pazar günü Tuana Restoran’da yapıldı. Yarışmanın finaline Ülkü Ocakları İl Başkanı Aytaç Gezici, İl Ortaöğretim Birim Başkanı İsmail Turan, İl yöneticileri, okul teşkilatları, İlçe Ocak Teşkilatları ve veliler katıldı. Sorulara geçilmeden önce bir konuşma yapan İl Ortaöğretim Birim Başkanı İsmail Turan şunları söyledi: “ Geçen yıl başlattığımız ve geleneksel hale getirdiğimiz bilgi yarışmasına, Ege Üniversitesi’nde Tarih Bölümü okurken, terörist öğrenci grupları tarafından 20.02.2015 tarihinde şehit edilen Cennetmekan Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimizin ismini verdik. Bu vesile ile tarih okurken tarih yazan kahraman şehidimizi de Rahmetle anıyoruz. Ülkücüler; bazı kesimlerin söylediği gibi sokaklarda kavga etmiyor. Vatanını canı pahasına savunuyor, bu tür etkinliklerde, ilim de ve bilim de bilgilerini yarıştırıyor. Toplamda 77 okulun katılımı ile başlayan elememelerimiz neticesinde bugün finalde 10 okul yarışacak. Yarışmaya katılan öğrenci kardeşlerimize başarılar diliyorum.”

Yarışmanın sonunda; 1. Seyyide Daloğlu Anadolu lisesi, 2. Kadı Burhanettin Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Bayanlar Teşkilatı, 3. ise Kayseri Anadolu Lisesi oldu. 1. Olan Seyyide Daloğlu Anadolu Lisesi öğrencileri Bahadır Gürler, Ahmet Gül ve Yasin Arslan’a ödülleri Aytaç Gezici ve İsmail Turan tarafından verildi.