'Ülkemizdeki tüm sığınmacıların ülkelerine gönderilmeleri beklentimizdir'

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu, Kayseri'de 30 Haziran Pazar günü akşam yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

'Ülkemizdeki tüm sığınmacıların ülkelerine gönderilmeleri beklentimizdir'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de geçtiğimiz pazar günü yaşandığı iddia edilen taciz olayına ilişkin bir açıklama da Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinden (TMMOB) geldi. 

TMMOB Kayseri İl Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan açıklama şöyle; 

“Bizler TMMOB çatısı altında kamu ve meslek yararı için bir araya gelen 15 meslek odasının başkan ve temsilcileriyiz.

2011 yılında ülkemiz, Suriye’de çıkan iç savaş sonucunda yakınlarını kaybeden, evleri yıkılarak açıkta kalan Suriyelilere insani ve vicdani sebeplerle kucak açarak günümüze kadar ‘misafir’ etmiştir.

30 Haziran 2024 tarihi gece saatlerinde, kabul edilmesi mümkün olmayan olay neticesinde ilgili şahıs gözaltına alınarak devletimiz gerekli işlemleri başlatmış, mağdur olan evladımız ve ailesi devletimizin koruması altına alınmıştır. 

Yaşanan menfur olay ile ilgili olarak vatandaşlarımız Eskişehir Bağları Danişmentgazi Mahallesi başta olmak üzere, şehrimizde yaşayan sığınmacılara yönelik haklı tepkilerini göstermişlerdir. Fakat gösterilen bu tepkinin artarak devam etmesi, saldırılara dönüşmesi, sığınmacılara ait araç, dükkan ve evlerin yakılması, Suriyeli bir evladımızın yaşadığı olaya tepki gösterirken, başka çocuklara korku yaşatılmasının savunulacak hiçbir durumu, tasvip edilecek hiçbir yanı yoktur. 

Kayseri Valimiz Sayın Gökmen Çiçek başta olmak üzere emniyet güçlerimiz olayların yatışması için büyük bir fedakârlık göstermektedir. Bizler Türk Mimar Mühendis Odaları Birliğine bağlı meslek kuruluşları olarak büyük Türk Devletine güvenimizin tam olduğunu belirterek vatandaşlarımıza, sağduyulu davranmalarını, provokasyonlara gelmemeleri gerektiğini ve olayın sürecini sükûnetle takip etmelerini rica ediyoruz. 

Ayrıca belirtmek isteriz ki ülkemizde yaşayan Suriyeliler başta olmak üzere tüm sığınmacıların uluslararası hukuk çerçevesinde ve insanlık onuruna yakışır bir biçimde ülkelerine gönderilmeleri yetkililerimizden en büyük beklentimizdir.”