Ücretsiz uygulama ne zaman bitiyor?

Tüm yurtta olduğu gibi Kayseri'de vatandaşlar tarafından merak edilen konuların başında gelen 25 m3'e kadar doğal gaz faturalarının ücretsiz kullanma uygulaması ne zaman son bulacak?

Ücretsiz uygulama ne zaman bitiyor?

Genel ve yerel seçimlerinin bitmesiyle vatandaşlarında geçim kaygısı artarak devam ediyor. Tüm yurtta olduğu gibi Kayseri’de vatandaşlar tarafından merak edilen konuların başında gelen 25 m3'e kadar doğal gaz faturalarının ücretsiz kullanma uygulaması ne zaman son bulacak?

Geçtiğimiz yıl Karadeniz’de bulunan 710 milyar metreküplük doğalgazın Filyos Doğalgaz İşleme Tesisinde karaya çıkarılması töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan yaptığı açıklamada konutlardan 1 ay boyunca doğalgaz ücreti alınmayacağını ve 25 metreküplük kullanımın da 1 yıl boyunca ücretsiz olacağını belirtmişti. 19,7 milyon doğalgaz abonesi 2023 yılının Nisan ayında fatura ödememiş ve o günden itibaren her ay 25 m3'e kadar doğalgazı ücretsiz kullanmıştı.

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 25 m3’e kadar kullanımı ücretsiz olan doğalgaz uygulaması 1 Mayıs 2024’te sona erecek ve 19,7 milyon doğalgaz abonesi bu ay son kez 25 m3’e kadar doğalgazı ücretsiz kullanacak.