'Türklük tartışmaları' ile gündeme gelmişti, istifa etti!

Eğitim Bir Sen Kayseri 2 Nolu Şube Başkanı Nurettin Özbek sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etti. Özbek'in istifasının ardından, Öztürk'ün Türk Eğitim Sen ve Türkav Şube Başkanları tarafından hedef alındığı Türklük tartışmaları akla geldi. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

'Türklük tartışmaları' ile gündeme gelmişti, istifa etti!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Eğitim Bir Sen Kayseri 2 Nolu Şube Başkanı Nurettin Özbek’in görevinden sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiği öğrenildi. Özbek’in istifası Özbek ile Türk Eğitim Sen Şube Başkanları ve Türkav Şube Başkanı Ali Özocak’ı karşı karşıya geldiği, kamuoyunda ‘Türklük tartışması’ olarak bilinen tartışmayı akıllara getirdi.  
Eğitim Bir Sen Kayseri 2 Nolu Şube Başkanı Nurettin Özbek, Kayseri Barosu eski başkanlarından Avukat Fevzi Konaç’ın, ‘Karabağ Türk'tür Türk kalacaktır’ diye feryadı figan slogan atanlara şunu hatırlatmak isterim... ‘Türkçülük’ adı altında ‘ırkçılık’ yapıp... bu topraklarda yabancı düşmanlığı ile beraber kargaşa çıkarmak isteyenler var...’ şeklindeki paylaşımını kinde sayfasında paylaşmıştı. 

'Türklük tartışmaları' ile gündeme gelmişti, istifa etti!

Özbek’in bu paylaşımının ardından Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Muharrem Çolak, ‘Bu topraklarda yaşayan Türk evlatları Türk''üm demekten rahatsız olmaz. Ancak, Türk olmayanlar Türk'üm diye söylenmesinden rahatsız olurlar. İşte böyle bazı sendika başkancıkları da Türk Devleti'nin Türk Milletinin ekmeğini yerler ve nankörlük etmekten geri kalmazlar. Bir Türk atasözü der ki: Otu çek, köküne bak’ diyerek tepki göstermişti. 

Özbek’e tepki gösteren bir diğer isim ise TÜRKAV Kayseri Şube Başkanı Ali Özocak olmuştu. Özocak, Özbek’e, Varlığından bugün haberdar olduğum Eğitim Bir Sen Kayseri 2 Nolu Şube Başkanının ‘Karabağ Türk’tür, Türk kalacak’ sözünden dem vurarak yaptığı hadsiz açıklamalara şahitlik ettik. Bu sözü söyleyenleri ırkçılıkla suçlarken, suçlamalarına İslamî bir anlam yüklemeye çalışan, bu bahsedilmiş koltuk sahibinin asıl amacının ne olduğu tüm kamuoyunun malumudur. Eğitimci olan bu zevatın, belli ki önce kendisinin eğitilmesi, kirli, karanlık hatta tehlikeli bu düşünce halinden arındırılması gerekmektedir.’ sözleriyle tepki göstermiş, tepkilerin ardından Özbek, söz konusu paylaşımını silmişti.