'Türkler sayısız kahramanlık ve zafere imza atmıştır'

Mali Müşavirler Odası Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol, Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

'Türkler sayısız kahramanlık ve zafere imza atmıştır'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

1071 Malazgirt Zaferi dolayısıyla Mali Müşavirler Odası Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol, bir mesaj yayımladı. Başkan Varol mesajında şu ifadelere yer verdi; 

“26 Ağustos 1071 tarihinde Anadolu coğrafyasını Türk Dünyası için yeni bir yurt kılan, gerek Türk tarihi gerek dünya tarihi için önemli bir yeri olan Malazgirt Savaşı’nın 953. yıl dönümüne kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. 

Tarih sahnesine çıktığı günden bu yana sayısız kahramanlık ve zafere imza atmış olan Türkler, bu savaşla birlikte adını bir kez daha tüm dünyaya duyurmuştur. Büyük Komutan Alparslan yönetimindeki Türk Ordusu’nun, cesaret, kahramanlık ve fedakârlık örneği sergileyerek kazandığı bu zafer, Türk Milleti’ne Anadolu’nun kapılarını ardına kadar açıp, cennet bir vatanın inşa sürecine başlanmıştır. Nitekim bu zaferden yalnızca dört yıl sonra Türkler, Marmara kıyılarına kadar ulaşmış ve o günden bu güne kadar geçen sürede bu coğrafyanın ebedî bir Türk yurdu olduğunu tüm cihana ilân etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Sultan Alparslan başta olmak üzere, canları ve kanlarıyla vatan topraklarını bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi, bu uğurda her türlü maddî ve manevî fedakârlığı göstermiş olan gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Malazgirt Zaferi’miz kutlu olsun..”