Türkiye'yi sarsan ' Yenidoğan çetesi'nde dikkat çeken Kayseri detayı…

Türkiye'nin günlerdir konuştuğu 'Yenidoğan çetesi'yle ilgili Ünlü Gazeteci Uğur Dündar'ın Arena programında dikkat çeken gelişmeler kamuoyu ile paylaşıldı. Soruşturmada Kayseri detayı ise akıllarda soru işaretleri bıraktı. Bakın kimin ismi hangi konuda programda gündeme taşındı. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Türkiye'yi sarsan ' Yenidoğan çetesi'nde dikkat çeken Kayseri detayı…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye günlerdir para için bebekleri yoğun bakıma yatıran ve ihmalleri nedeniyle bebek ölümlerine neden olan ‘Yenidoğan Çetesi’ni konuşuyor. Her gün yeni iddiaların ortaya atıldığı çete ile ilgili ünlü Gazetesi Uğur Dündar’ın Sözcü TV’de yayımlanan Arena Programı’nda çarpıcı bir iddia gündeme taşınarak çete ile ilgili ilk ihbarın 2015 yılında yapıldığı ifade edildi. Programda Kayseri’nin tanınmış ismi Kemal Tekden’in ve Tekden Hastanesi’nin ismi zikredilirken, Tekden hastanesinden de yazılı açıklama geldi. 


İlk şikayet 2015’te yapıldı

 Arena ekibinden Gazeteci Cem Özkeskin, bir doktorun dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun doktor olan eşi Sare Davutoğlu’na ulaşan bir şikayet üzerine Davutoğlu’nun talimatı ile Nihat Sabuncu’nun bir rapor hazırladığını ve bugün ‘Yenidoğan çetesi’ olarak ifade edilen çetenin yaptığı eylemlerin 2015 yılında gündeme geldiğini belirtti.

Türkiye'yi sarsan ' Yenidoğan çetesi'nde dikkat çeken Kayseri detayı…

Özkeskin, o dönem şikayet edilen hastanelerin isim değiştirerek çalışmaya devam ettiğini belirtirken Kayseri’yi de yakından ilgilendiren bir iddiayı gündeme taşıdı. Özkeskin, söz konusu tarihte en çok şikayet edilen hastanelerden birinin Tekden Hastanesi olduğunu ifade ifade ederek, AK Parti’den milletvekilliği de yapan Kemal Tekden’in (Yayın sırasında ismi Ali Tekden olarak zikredildi) siyasi gücü nedeniyle soruşturma dosyasında yer almadığını öne sürdü. Özkeskin, Tekden hastanesinin daha sonra 2 kere isim değişikliği yaptığını belirterek, son soruşturma da kapatılan Hastanelerden Bağcılar Şafak Hastanesi’nin 2016 yılında Tekden hastanesi olduğunu öne sürdü. 


Tekden’den açıklama geldi

Arena’da gündeme gelen konunun ardından Tekden Hastanesi’nden de yazılı bir açıklama geldi. İtibar suikastı yapıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
23.10.2024 tarihinde bir basın kuruluşunda, kurumumuz Tekden Hastaneleri ve Kemal Tekden ile ilgili yapılan açıklamalar ile ortaya konulan ‘İtibar suikastı’ gerçekleştirilmiştir. Konu ile ilgili basınımızı bilgilendirme zarureti ortaya çıkmıştır. Sözcü TV’de yayınlanan Arena programında, ‘Yenidoğan Çetesi’ olarak adlandırılan suç örgütü ile ilgili yapılan programda, Kemal Tekden’in 2016 yılında devrettiği Özel Bağcılar Tekden Sağlık Hizmetleri San. Tic. A.Ş’nin ismi anılarak, Kemal Tekden’in siyasi kimliği ve film yapımcılığı hedef alınarak bir yayın gerçekleştirilmiştir. 

Türkiye'yi sarsan ' Yenidoğan çetesi'nde dikkat çeken Kayseri detayı…

- Bahse konu hastane 2016 yılı Kasım ayında tüm hisseleri ile devredilmiş, devrinden sonra 2 kez daha el değiştirmiştir. (Hastane34 ve Özel Bağcılar Şafak Hastanesi olarak). Bu süreç ile Tekden isminin anılması, bu sürece dahil edilmek istenmesi anlaşılamaz bir saldırıdır. 

- İddia edildiği üzere, 2016 ve öncesi dönemde hastanemiz ve yeni doğan yoğun bakım bölümü ile ilgili bir şikayet söz konusu değildir.
- Bu dönemde ki verilere bakıldığında, yenidoğan bölümünün Türkiye standartları üzerinde bir başarı sağladığı aşikar ve ispatlanabilir durumdadır. 

- 2022 yılında bir şikayet ile ortaya çıkan ‘yenidoğan çetesi’ nin hiçbir üyesi ile doğrudan yada dolaylı bir bağımız bulunmamaktadır. 

- Bahsi geçen süreçte Kemal Tekden milletvekili değildir. 

- Habercilik yapmak üzere yoğun çaba sarf eden tüm basın mensuplarını saygı duymakla beraber, Kemal Tekden’e ait fotoğrafını yayınlayıp ‘Ali Tekden’ diyebilecek kadar konuya vakıf olan gazetecilerin, haberlerini nasıl yaptığının, hangi hedeflere ulaşmaya çalıştığını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. 
Buradan sonuç ile yıllardan beri vermiş olduğu hizmetler ile bilinen kurumumuzun, öküz altında buzağı aranarak, 2016 yılında devredilen hastanenin temel alınarak, kurumumuzun markasına, Kemal Tekden’in şahsi ve siyasi kimliğine yapılan ‘itibar suikastı’ ile ilgili tüm hukuki işlemlerin başlatıldığını, tekzip haklarının talep edildiğini bildiririz.’

Türkiye'yi sarsan ' Yenidoğan çetesi'nde dikkat çeken Kayseri detayı…