Türkiye sallanıyor! Uzmanların açıklamaları dikkat çekiyor

Türkiye son bir haftada meydana gelen depremlerle sarsılıyor. 4 büyüklüğünde ve derinliği az olan depremler vatandaşları endişe ettirirken uzmanların açıklamaları yakından takip ediliyor. Son olarak sabah saatlerinde yaşanan Afyonkarahisar'da meydana gelen depremin ardından Kayseri Jeoloji Mühendisleri eski İl Temsilcisi Adnan Evsen, açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Türkiye sallanıyor! Uzmanların açıklamaları dikkat çekiyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye, 6 Şubat tarihinde yaşanan felaketin yaralarını henüz saramamışken peş peşe depremler vatandaşları endişelendiriyor. Özellikle 4 büyüklüğünün üzerinde olan ve derinliği az olan depremler daha çok hissedilirken vatandaşlar tedirgin oluyor. Son bir haftada illerimizde Muğla, Malatya ve Afyon’da 4 büyüklüğünün üzerinde depremler meydana geldi. Son olarak sabah saatlerinde sallanan Afyon’da depremin büyüklüğü 4.4 olarak açıklanırken derinliği ise 7 kilometre olduğu paylaşıldı. 

Türkiye sallanıyor! Uzmanların açıklamaları dikkat çekiyor

‘Bin 86 kişi ölmüştü’

Yaşanan bu depremlerle birlikte ise uzmanların açıklamaları can kulağıyla dinleniyor. Uzmanlar kimi depremler için 6 şubat depreminin artçısı olduğunu ifade ederken kimi depremler için yeni fay hatları olduğu ve uzun zamandır hareket halinde olduğunu aktarıyor. 

Afyon’da yaşanan 4.4 büyüklüğündeki depremi Kayseri Jeoloji Mühendisleri eski İl Temsilcisi Adnan Evsen değerlendirdi. Evsen,  1970’li yıllarda bölgede bir deprem olduğunu ve bin 86 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Evsen açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Ataköy Afyonkarahisar merkezinde Afyon-Akşehir Graben sisteminde Işıklar fay Zonunun 3,5 Km kuzeydoğusunda  4,4 Mw büyüklüğünde deprem olmuştur. 1970'de bölgeye 100 km  batıda 7,2 Mw büyüklüğünde Gediz Depremi olmuş 1086 kişi ölmüştü.”