Türkiye Kayseri Olay'ın haberini konuşuyor!

Gündemi belirleyen haberleri ile Kayseri Olay, Türkiye'de ses getirmeye devam ediyor. Başarılı Gazeteci Cafer Zengin'in 'Borçtan Dolayı 'Kayserispor' icradan satılıyor! İşte marka için istenen para' haberi birçok basın kuruluşu tarafından alıntılanarak haber yapıldı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Türkiye Kayseri Olay'ın haberini konuşuyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yaptığı haberlerle sadece Kayseri’de değil, Türkiye genelinde de ses getiren Kayseri Olay yine birçok haber kuruluşuna esin kaynağı oldu. Başarılı Gazeteci Cafer Zengin’in gündeme getirdiği “Borçtan Dolayı ‘Kayserispor’ icradan satılıyor! İşte marka için istenen para” başlıklı haberi de Türkiye gündeminde geniş yankı buldu.

Türkiye Kayseri Olay'ın haberini konuşuyor!

Kayseri Olay’ın Cafer Zengin imzalı haberini başta NTV Spor, Sabah, Ajansspor, OdaTV4 gibi birçok haber kuruluşu tarafından kullanıldı. Kayseri Olay’ın ses getiren haberinden günler sonra Kayserispor cephesinden konuyla ilgili açıklama yapıldı. Kayserispor cephesinden her ne kadar konuyla ilgili haberlere yalanlama yapılsa da söz konusu haberin kaynağı bir iddia ya da söylenti değil Kayseri Genel İcra Dairesi’nin duyurusuydu.  

Türkiye Kayseri Olay'ın haberini konuşuyor!
Kayseri Genel İcra Dairesi'nden yapılan söz konusu duyuruda borçtan dolayı tescilli Kayserispor Futbol Anonim Şirketi markasının icradan satılığa çıkarıldığı ifade edilmişti. 'Kayserispor Futbol Anonim Şirketi' ismi için belirlenen muhammen bedel ise 35 milyon TL olmuştu. Tescilli "Kayserispor 1966" markasının 10 yıllığına icradan satılık olduğuna dair ilanda "Kayserispor Store" ve "Kayserispor Okulları" için arttırmada istenen para da dikkat çekmişti. Buna göre, ‘KS 1966 Kayserispor Store’ için istenen muhammen bedel 4 milyon TL olurken, KS 1966 Kayserispor Okulları için istenen muhammen bedel de 8 milyon TL olarak belirtilmişti. Bu durum tartışmaları beraberinde getirmişti.
Diğer yandan Gazeteci Cafer Zengin söz konusu olayın kahramanı da açıkladı. Zengin konuyla ilgili “Peki Kayserispor neden icralık oldu?” başlığıyla kaleme aldığı haberde şu ifadelere yer verdi: “Bu yöndeki tartışmalar dikkat çekerken Kayserispor’u icralık eden futbolcu bakın kim çıktı? Buna göre, Kayseri Genel İcra Müdürlüğü’nde 2023/43965 nolu dosyada alacaklı 'menejer Pattrick Dimbala Mawongo' görülüyor. Borçlu ise 'Kayserispor' olarak belirtiliyor. Sözleşmeye konu oyuncu ise Geofreyy Mujangi Bia. Sözleşmeye imza atan isim ise o dönem Kayserispor yöneticisi olan Naci Bedir olarak belirtiliyor. 2017/2018 futbol sezonuna dair icralık olan sözleşmede borç ise 2,5 Milyon TL olarak ifade ediliyor. Diğer yandan kulüpten söz konusu icra dosyası için şu ana kadar herhangi bir ödemenin yapılmadığı da öğrenildi. 

Kayserispor Mujangi Bia ile 3 yıllık sözleşme imzalamıştı!

Diğer yandan Kayserispor, 2017/18 futbol sezonunda İsviçre'nin Sion takımında forma giyen 1989 doğumlu Geoffrey Mujangi Bia ile 3  yıllık sözleşme imzalamıştı. 12 Ağustos 1989 Kinshasa doğumlu olan Orta saha oyuncusu Bia, Belçika ve Kongo DC uyruklu. Bia, Kayserispor’a gelmeden önce RSC Cherleroi, S.Liege, Watford ve FC Sion takımlarında da forma giymişti. Kayserispor'da forma giydiği 5 maşta 2 gol atan Bia, daha sonra Akhisar Belediyespor'a kiralanmıştı. Bia, Akhisarspor'da da 2018 yılında 4 maçta forma giymişti.”