Türkiye'de adenovirüs vakaları artıyor. Peki Kayseri'deki durum ne?

Türkiye genelinde acillerde adenovirüs vakalarının artış gösteriyor. Peki Kayseri'de durum ne? Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Türkiye'de adenovirüs vakaları artıyor. Peki Kayseri'deki durum ne?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Hürriyet Gazetesi’nde İsmail Sarı imzasıyla yer alan haberde; acillerdeki adenovirüs vakalarının artışı, halk sağlığı açısından endişe verici bir gelişme olarak öne çıktığının belirtilmesi üzerine, Kayseri’deki durumu İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan’a sorduk.

Türkiye'de adenovirüs vakaları artıyor. Peki Kayseri'deki durum ne?

Mevsim gereği belirli dönemlerde belirli enfeksiyonlarda artış olabileceğini ifade eden Erşan, bunun dışında Kayseri için bir salgın durumunun söz konusu olmadığını ifade etti. Türkiye genelinde enfeksiyonlar oranlarının günlük olarak takip edildiğinin altını çizen Erşan, bu takipler sonucunu bir alarm durumunun söz konusu olmadığını ifade etti. Kayseri için de rutinin dışında bir durumun söz konusu olmadığının altını çizen Erşan, böyle bir durumun söz konusu olmasında ise vatandaşların gerekli önlemleri almaları için kamuoyunun bilgilendirileceğini belirtti. 


Adenovirüs nedir?
İnsan adenovirüsleri genellikle gözleri veya üst ya da alt solunum yollarını etkileyen bir virüstür. Hafif veya şiddetli hastalılara neden olabilen adenovirüs enfeksiyonları genel olarak soğuk algınlığı, kırmızı göz, zatürre ve akut bronşit gibi rahatsızlıklarla kendisini belli ediyor. Hafif solunum semptomlarıyla karşımıza çıkan adenovirüs enfeksiyonları nadir de olsa bağışıklık sistemi sorunları, solunum hastalıkları veya kalp rahatsızlıkları gibi ciddi problemlere de neden olabiliyor.