'Türkiye büyük bir badireyi atlatarak demokrasisini korudu'

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy, 'Bu gece, hain darbe girişimine karşı halkın cesareti, kararlılığı ve birlikteliği ile Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinin simgelerinden biri haline gelmiştir.' dedi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

'Türkiye büyük bir badireyi atlatarak demokrasisini korudu'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle bir mesaj yayımladı. Milletvekili Özsoy mesajında şu ifadelere yer verdi; 

“15 Temmuz 2016 gecesi, Türk milletinin demokrasiye ve milli iradeye sahip çıktığı, bağımsızlık uğruna canını feda ettiği bir destanın yazıldığı tarihtir. Bu gece, hain darbe girişimine karşı halkın cesareti, kararlılığı ve birlikteliği ile Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinin simgelerinden biri haline gelmiştir.

O gece, ülkemizin dört bir yanında milyonlarca insan sokaklara döküldü. Genç yaşlı demeden, kadın erkek ayırt etmeksizin halk, demokrasiye ve vatanına sahip çıkmak için tankların, mermilerin ve bombaların karşısına dikildi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara inen vatandaşlar, darbecilere karşı direndi ve demokrasinin galip gelmesini sağladı.

Bu destan, milletimizin birliğinin, beraberliğinin ve inancının en güçlü göstergesidir. Şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakarlıkları sayesinde, Türkiye büyük bir badireyi atlatarak demokrasisini korudu ve daha da güçlendi. 15 Temmuz, sadece bir darbe girişiminin püskürtülmesi değil, aynı zamanda bağımsızlık ve özgürlüğe olan inancın, vatan sevgisinin, milli iradenin zaferidir.

15 Temmuz, Demokrasi ve Milli Birlik Gününde bu destanın kahramanları şehitlerimize Allah’tan Rahmet, Gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum.  
15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak, millet olarak en büyük sorumluluğumuzdur. Bu destan, gelecek nesillere ilham kaynağı olmaya devam edecek ve Türkiye Cumhuriyeti'nin demokrasi yolundaki kararlılığını simgeleyecektir.”