Türkiye bu haberi bekliyor: Dakikalar sonra açıklanacak!

Türkiye, dakikalar sonra açıklanacak,Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ağustos ayı verilerini bekliyor. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Türkiye bu haberi bekliyor: Dakikalar sonra açıklanacak!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye’de gözler dakikalar sonra Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak enflasyon verilerine çevrilmiş durumda… 
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, temmuzda 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 65,93, yurt içi üretici fiyatları yüzde 47,55 artış görülmüştü. Geçtiğimiz ay aylık bazda ise Aylık bazda TÜFE yüzde 3,23, Yİ-ÜFE yüzde 1,94 artış görülmüştü. 

Ağustos ayı beklentileri ise aylık ortalama yüzde 2,64; bu beklenti ışığında temmuz ayında yüzde 61,78 olan yıllık enflasyonun ağustos ayında yüzde 52,20'ye gerileyeceği tahmin ediliyor. 
Uzmanlar, doğalgaz fiyatlarındaki artışın enflasyon rakamlarını da etkileyeceği konusunda görüş belirtirken, diğer yandan baz etkisinin katkısıyla da yıllık bazda düşüş gerçekleşeceği yorumları yapılıyor. 

TÜİK'in saat 10.00'da enflasyon rakamlarını açıklaması beklenirken ENAG verilerine göre ağustos ayında enflasyon aylık bazda yüzde 3,47 artarken yıllık enflasyon yüzde 90,35 olarak gerçekleşti.